Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
pelin

Tratamentul cu pelin este eficient – poate ucide infecțiile din organism, luptă împotriva cancerului, chisturilor și tratează bolile sistemului genito-urinar.

Pelinul este o plantă cunoscută în medicina tradițională pentru proprietățile sale medicinale. Pelinul conține compuși cu potențial antiinflamator, care ar putea ajuta la reducerea inflamațiilor în corp.Pelinul a fost folosit pentru a trata infestările parazitare. Anumite compuși din pelin au proprietăți antiparazitare și pot contribui la eliminarea paraziților intestinali.

Pelinul a fost folosit pentru a sprijini digestia și a reduce balonarea. Anumite componente din pelin ar putea ajuta la stimularea secrețiilor digestive.Unele studii de laborator au sugerat că pelinul poate avea efecte antibacteriene și antifungice, ceea ce ar putea contribui la combaterea anumitor infecții.

Uneori, pelinul este folosit în băi sau comprese pentru a ameliora durerile musculare și articulare sau pentru a trata infecțiile cutanate.

Există studii care sugerează că anumite compuși din pelin au potențial anticancerigen.Artemisinina din ceaiul de pelin are potential in lupta impotriva celulelor canceroase la cancerul de san.Totusi, studiile sunt inca la inceput și necesită mult mai multe informații.Înainte de a utiliza orice substanță, inclusiv ceaiul de pelin, în lupta împotriva cancerului, este esențial să discutați cu un medic sau specialist în oncologie.

Pelinul poate fi preparat sub formă de ceai. Pentru a face ceai de pelin, puteți urma acești pași:
Adăugați 1-2 lingurițe de pelin uscat într-o ceașcă de apă fierbinte.
Lăsați pelinul să se infuzeze timp de aproximativ 5-10 minute.
Strecurați ceaiul și consumați-l cu prudență.

Atenție! Utilizarea necontrolată a pelinului poate cauza reacții adverse, inclusiv tulburări gastrointestinale, anxietate, convulsii și alte probleme de sănătate.Înainte de a începe orice terapie cu pelin, vă recomandăm să consultați un medic sau un profesionist în domeniul sănătății, care vă poate oferi sfaturi personalizate și informații relevante despre beneficiile și riscurile utilizării pelinului în scopuri terapeutice. Persoanele cu afecțiuni medicale preexistente, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite pelinul.

loading...

Add comment