Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Curatarea masinii de spalat rufe în doar 5 minute: ieftin, fara chimicale si daune pentru sanatate.

Mașina de spălat rufe este un lucru necesar în gospodărie, dar uneori reprezintă o plăcere destul de scumpă pentru bugetul familial. De aceea, este important ca acest dispozitiv să fie funcțional cât mai mult — nu doar 1-2 ani.

Curățarea regulată a mașinii de spălat rufe este esențială pentru menținerea acesteia în stare de funcționare optimă și pentru evitarea mirosurilor neplăcute. Iată cum puteți curăța mașina de spălat rufe în doar 5 minute folosind ingrediente ieftine și prietenoase cu mediul, fără a utiliza chimicale agresive:

Ingrediente:

  • 1 cană de oțet alb
  • 1/2 cană de bicarbonat de sodiu

Instrucțiuni:

  1. Pregătiți mașina: Asigurați-vă că mașina de spălat este goală și nu conține rufe.
  2. Amestecați bicarbonatul de sodiu: Adăugați jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în compartimentul pentru detergent sau direct în tamburul mașinii.
  3. Turnați oțetul: Turnați o cană de oțet alb în compartimentul pentru balsam sau adăugați-o în tamburul mașinii.
  4. Setați un ciclu scurt și fierbinte: Configurați mașina de spălat să ruleze un ciclu scurt și fierbinte. Temperatura ridicată ajută la dizolvarea acumulărilor de reziduuri și bacterii.
  5. Pornește ciclul: Începeți ciclul de spălare și lăsați-l să ruleze până la sfârșit.
  6. Ștergeți și curățați garniturile: În timp ce mașina rulează, puteți șterge cu o cârpă umedă garniturile, inclusiv ușa și etanșările, pentru a elimina orice murdărie sau mucegai.
  7. Clătiți și uscați: După terminarea ciclului de spălare, clătiți mașina de spălat cu un ciclu de clătire, dacă este disponibil. Dacă nu, puteți rula un ciclu de spălare scurt doar cu apă pentru a asigura că toate reziduurile de oțet sau bicarbonat de sodiu sunt îndepărtate.

Această metodă de curățare simplă și naturală poate ajuta la îndepărtarea acumulărilor de săpun, reziduurilor de detergent și bacteriilor din mașina de spălat rufe. Repetați acest proces de curățare la fiecare câteva luni sau ori de câte ori observați că mașina dvs. are nevoie de o revizie rapidă. Este important să mențineți mașina de spălat rufe curată pentru a asigura eficiența sa și pentru a evita mirosurile neplăcute.

loading...

Add comment