Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
alimente-care-prelungesc-viata

5 alimente care mâncate regulat, prelungesc viața

Toți am vrea să avem o viață cât mai lungă și sănătoasă.Ei bine, ceea ce mâncăm ar putea face diferența.Pe lângă respectarea unei alimentații sănătoase, mișcarea regulată a corpului este și ea un factor important.Există totuși câteva alimente care sunt cunoscute ca fiind bune pentru îmbunătățirea sănătății și prelungirea vieții.

 1. Usturoiul.
  Primul și cel mai comun dintre toate, este usturoiul.Prin combaterea bolilor, creșterea nivelului de energie, scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului și prevenirea bolilor creierului, corpul nostru ar trebui să rămână în stare de sănătate maximă pentru o perioadă lungă de timp.Și având în vedere efectele benefice asupra factorilor de risc importanți, este logic ca usturoiul să ajute la prelungirea vieții. Pur și simplu adăugarea de usturoi proaspăt în diferite mese și rețete ar putea fi suficient pentru a rămâne sănătos cât mai mult timp.
 2. Ciocolata.
  Cercetările bazate pe absolvenții de la Harvard au arătat că consumatorii de ciocolată au trăit cu un an și ceva mai mult decât cei care nu s-au răsfățat. Cei care au mâncat unul până la trei batoane pe lună au ieșit cel mai bine, cu un risc cu 36% mai mic de moarte prematură. Doar nu exagerați, deoarece ciocolata este bogată în grăsimi și calorii. Și amintiți-vă: cu cât ciocolata este mai neagră, cu atât este mai mare nivelul de antioxidanți sănătoși.
 3. Mierea.
  Mierea nu este doar dulce și gustoasă. A fost folosită de secole în medicina tradițională pentru antioxidanții și proprietățile sale antimicrobiene și antiinflamatorii.Pe lângă că îmbunătățește digestiei și prevene bolilor comune, aceasta protejează și întinerește pielea – un punct bun pentru îmbătrânire.
 4. Ulei de măsline.
  Acesta are în compoziție polifenoli activi.Unul dintre acești polifenoli, hidroxitirosolul, a atras atenția cercetătorilor în longevitate ca un nou agent „anti-îmbătrânire”. Hidroxitirosolul este acum considerat unul dintre cei mai activi polifenoli antioxidanti responsabili pentru inima și beneficiile cardiovasculare ale uleiului de măsline.Un studiu în rândul persoanelor cu vârsta peste 50 de ani a constatat că consumul de ulei de măsline a îmbunătățit „indicele de îmbătrânire de succes”, care a măsurat o varietate de rezultate asupra sănătății fizice, cum ar fi factorul de risc al bolilor cardiovasculare, împreună cu rezultatele de sănătate socială și mintală asociate în mod obișnuit cu îmbătrânirea.
 5. Mere.
  În primul rând, merele sunt o sursă excelentă de fibre – un nutrient important asociat cu un risc mai scăzut de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 și cancer intestinal.În al doilea rând, merele conțin vitamina C, un antioxidant natural puternic care este capabil să blocheze o parte din daunele cauzate de radicalii liberi.Consumul regulat de mere ne poate crește speranța de viață. Această descoperire a fost făcută de oamenii de știință britanici de la Institutul de Cercetare Alimentară din orașul Norwich.

Pentru o viață lungă și sănătoasă, încercați să introduceți în dieta zilnică aceste alimente.Dieta generală și stilul de viață sănătos sunt cele care fac cea mai mare diferență.

loading...

Add comment