Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum îți poți îmbunătăți sănătatea parului cu ajutorul sucului de cartofi – Rețete la îndemâna oricui.

Știați că sucul de cartofi poate fi folosit pentru a îndepărta negii, a curăța sticla, a da strălucire tacâmurilor și a scăpa de bronz? Utilizările cartofilor nu se termină aici. Majoritatea dintre noi știm deja de beneficiile utilizării cartofilor pentru îngrijirea pielii. Dar, în cele din urmă, sucul câștigă popularitate ca ajutor pentru creșterea părului. În acest articol, am discutat despre modul în care sucul de cartofi poate ajuta la creșterea părului, cum acționează și cum se prepară.
Nu există studii științifice care să stabilească o relație directă între sucul de cartofi și creșterea părului. Cu toate acestea, următoarele proprietăți ale cartofilor pot ajuta la creșterea părului:

•Cartoful conține vitamina B, vitamina C, zinc, niacină și fier. Acești nutrienți hrănesc foliculii de păr și favorizează creșterea părului.
•Sucul de cartofi poate ajuta la curățarea scalpului prin absorbția sebumului și a transpirației.
•Sucul de cartof prezintă activitate antioxidantă. Acest lucru poate menține scalpul ferit de infecții cum ar fi dermatita seboreică și mătreață.
•Utilizarea sucului de cartofi poate adăuga strălucire și luciu părului tău prin închiderea cuticulelor.
•Dovezile anecdotice sugerează că acționează ca un balsam atunci când este utilizat în combinație cu ingrediente precum mierea și oul.
•Există, de asemenea, multe dovezi anecdotice că sucul de cartofi funcționează ca o bună vopsea naturală de păr, având puterea sa redea o nuanță naturală a parului.

Cum se face sucul de cartofi.
Ingrediente: 1 cartof
Mod de preparare: 1.Spălați un cartof și curățați coaja.
2.Dați-l pe răzătoarea fină sau puneți-l la blender.
3.Dacă piureul este prea gros, diluați-l cu puțină apă.
4.Folosiți o pânză de tifon pentru a stoarce și a colecta sucul de cartofi într-un recipient.
5.Pregătiți suc proaspăt de cartof înainte de fiecare utilizare.
Puteți folosi doar suc de cartofi pentru a promova creșterea părului sau combinați cu alte ingrediente pentru a obține beneficii suplimentare.

Cum să folosește sucul de cartofi pentru păr?
Aplicarea sucului de cartofi se face direct pe scalp.Sucul de cartofi vă hrănește foliculii de păr, vă curăță scalpul și vă face părul să strălucească. Cercetările arată că masarea scalpului stimulează circulația sângelui și ajută la scăderea impurităților din foliculii de păr.Masează sucul de cartofi pe pielea capului timp de 5-10 minute.Odată ce v-ați acoperit scalpul, începeți să vă puneți sucul și pe păr, de la rădăcini până la vârfuri.Lăsați-l timp de încă 15 minute.Clătiți-l cu apă călduță.Se aplică o dată pe săptămână.

Suc de cartofi, miere și ouă.
Dacă aveți părul uscat, acesta este tratamentul potrivit pentru părul dumneavoastră. Mierea și gălbenușul de ou sunt ingrediente pentru condiționarea părului. Mierea este un emolient cu proprietăți antifungice care poate ajuta la reducerea și prevenirea mătreții și căderii părului. Gălbenușul de ou conține peptide solubile în apă care pot stimula creșterea părului.

Suc de cartofi și suc de ceapă
La fel ca și sucul de cartofi, sucul de ceapă este un ajutor excelent pentru creșterea părului. Combinarea celor două ingrediente vă va oferi o poțiune eficientă pentru creșterea părului.

Suc de cartofi și Aloe Vera
Aloe vera are proprietăți antimicrobiene, antioxidante și antiinflamatorii. S-a dovedit, de asemenea, utilă în tratarea unor afecțiuni precum dermatita seboreică. De asemenea, are proprietăți fotoprotectoare, care pot ajuta la protejarea părului de razele UV.

loading...

Add comment