Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cel care face o cură cu urzici va fi în formă tot anul, plin de energie și optimism-dr.Virginia Ciocan.

Cercetătorii ne dau motive serioase să considerăm urzicile un aliment-minune. Aceste buruieni vitaminzează, remineralizează și fortifică întregul organism, fiind considerate un leac util pentru cei care la început de primăvară se simt anemici, obosiți și lipsiți de vlagă. Urzicile au efecte energizante, imunitare, depurative și diuretice. Datorită faptului că ajută la formarea celulelor imunitare (leucocite, eritrocite și trombocite), urzicile protejează organismul de numeroase boli. Au totodată proprietăți antimicrobiene și bactericide.

Cura cu urzici Biologul Virginia Ciocan recomandă tuturor o cură de 1 lună de zile cu urzici proaspete. Face minuni pentru sănătate, datorită efectelor purificatoare asupra sângelui. Cei care urmează această cură vor resimți din plin beneficiile urzicilor, pe tot parcursul anului.
Consumul de urzici are numeroase beneficii:
– curăță sângele intoxicat în urma alimentației greoaie de iarnă
– subțiază secrețiile bronșice, favorizează expectorația, fiind utile în tuse, astm și bronșite;
– ajută la formarea de anticorpi
– stimulează secrețiile gastro-intestinale, pancreatice și biliare
– reduce inflamațiile digestive
– elimină deșeurile metabolice prin urină
– stimulează eliminarea acidului uric și a sărurilor, fiind benefic în gută și reumatism – dizolvă nisipul la rinichi
– stopează hemoragiile
– reduc nivelul zahărului din sânge, fiind recomandat în diabetul zaharat
– subțiază sângele
– susține regenerarea țesuturilor – ajută la eliminarea apei din țesuturi, fiind indicat în obezitate, ascită, varice și alte afecțiuni circulatorii
– înlătură anemia și astenia de primăvară – remediază carența de vitamine și minerale – este recomandat femeilor cu hemoragii uterine după naștere, menstruații abundente sau neregulate
– este indicat în prevenirea cancerului și tratarea tumorilor.

Urzicile se pot consuma sub formă de salată, suc sau ceai. Este cel mai bine să le mâncăm crude, cât sunt tinere. O salată simplă putem prepara din două mâini de tulpini fragede (cu frunze), puțină sare și suc de lămâie sau oțet de mere. Urzicile se pun pe masă, se aleg de impurități și apoi se spală bine, de mai multe ori. Se toacă fin pe un fund de lemn. Se presară sare și se freacă bine cu mâinile (acoperite cu mănuși de cauciuc).

Salata sau sucul de urzici se consumă dimineața. Pentru a beneficia de efectele revitalizante ale acestei plante, o cură trebuie să dureze cel puțin 1 săptămână.
Contraindicații și precauții – sarcină și lactație – tratament pentru diabet – hipertensiune arterială – nefrită, inflamații renale, insuficiență renală
Sursa: lataifas.ro

loading...

Add comment