Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nucile, mai sănătoase decât uleiul de măsline

Dieta romană folosește amandouă aceste alimente; uleiul de măsline extravirgin și nucile. Considerăm că sunt foarte importante pentru o dietă mai sănătoasă și un control optim al glicemiei.Pentru daci, nucul reprezenta o sursă de hrană și un medicament, fiind numit „arborele magic”. În Evul Mediu, nuca era recunoscută pentru rolul tămăduitor în cazul bolilor mintale, pornindu-se de la forma sa, care se aseamănă foarte bine cu cea a creierului.

Oamenii de știință din Pennsylvania au declarat American Chemical Society că nucile conțin cel mai mare nivel de antioxidanți.Antioxidanții sunt cunoscuți pentru a proteja organismul împotriva bolilor.De asemenea, antioxidanții opresc reactiile in lant care deterioreaza celulele din organism atunci când are loc oxidarea.Nucile sunt mai sănătoase decât alunele, migdalele și fisticul.

Antioxidanții găsiți în nuci au fost, de asemenea, de două până la 15 ori mai puternici decât vitamina E, despre care se știe că protejează organismul împotriva substanțelor chimice naturale dăunătoare implicate în cauza bolii.Nucile sunt cunoscute a fi sănătoase și hrănitoare, conținând proteine de înaltă calitate, o mulțime de vitamine și minerale, precum și fibre alimentare. De asemenea, sunt lactate și fără gluten.

Cercetările anterioare au arătat că consumul regulat de cantități mici de nuci poate reduce riscul de boli de inimă, unele tipuri de cancer, diabetul de tip doi și alte probleme de sănătate.

Conform Institutelor Naționale de Sănătate, nucile sunt bogate în acizi grași omega 3 care s-au dovedit că ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Nucile crude proaspete sunt bogate în aminoacid l-arginină și acizi grași monoinsaturați (72%) ca acidul oleic.De asemenea, conține acizi grași esențiali (EFA), cum ar fi acidul linoleic, acidul alfa-linolenic (ALA) și acizii arahidoni. Includerea acestor nuci în orice dietă poate ajuta la prevenirea bolilor coronariene prin favorizarea unei alimentări sănătoase a lipidelor.

Un studiu publicat în revista Metabolism sugerează că consumul de nuci a scăzut semnificativ colesterolul LDL (rău) și a crescut nivelul de colesterol HDL (bun) la participanți. Cercetătorii de la Centrul Medical al Universității din Munchen, Germania, au descoperit că consumul de nuci a redus și nivelul ApoB, un marker utilizat pentru evaluarea riscului de boli cardiovasculare.

Datorită conținutului bogat în cupru, nucile sunt indicate în dieta persoanelor cu anemie, a celor cu reumatism și artroze, în stări precanceroase și tuberculoză, în special tuberculoză osoasă.

loading...

Add comment