Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

13 leacuri bătrânești cu bicarbonatul de sodiu.

13 leacuri bătrânești cu bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul , nimeni nu poate contesta eficiența sa în calmarea arsurilor stomacale. Cele mai multe întrebuințări ale bicarbonatului sunt însă în gospodărie. Acest praf alb dezinfectează, curăță petele și înlătură mirosurile neplăcute.

1.Bicarbonat pentru acnee și coșuri.
Amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă cât să obții o pastă groasă. Aplică pasta pe zonele afectate de acnee sau coșuri. Las-o să acționeze până când se usucă și se întărește, apoi spală pielea cu apă. Poți folosi acest remediu de mai multe ori pe săptămână.

2.Bicarbonat pentru nas înfundat.
Dacă nu poți respira bine pe nas din cauza congestiei nazale, încearcă acest remediu simplu. Amestecă ¼ linguriță de bicarbonat cu 1 lingură de apă. Înmoaie un disc de bumbac în soluția obținută și pune câteva picături în fiecare nară.

3.Bicarbonat pentru reflux de acid, arsuri stomacale, indigestie.
Pune 1 linguriță de bicarbonat în 100 ml de apă caldă, amestecă bine și bea. Acest remediu va calma imediat durerea și arsura stomacală.

4.Bicarbonat pentru gastroenterită.
Pune ¼ linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă clocotită, amestecă și bea. Folosește acest remediu de 2 ori pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

5.Bicarbonat pentru deshidratare.
Dacă ești deshidratat, o soluție rehidratantă cu bicarbonat, sare și zahăr te poate pune pe picioare. Pune ½ linguriță de bicarbonat, ½ linguriță de sare și 2 linguri de zahăr într-un pahar cu apă. Amestecă și bea.

Acest remediu este recomandat doar pentru adulți, nu și pentru copiii sub 12 ani.

6.Bicarbonat pentru vărsături.
Amestecă 1 linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă rece și bea soluția cu înghițituri mici. În câteva minute ar trebui să te simți mai bine.

7.Bicarbonat pentru halenă și albirea dinților.
Bicarbonatul curăță petele și albește dinții. Amestecă ½ linguriță de bicarbonat cu câteva picături de apă în palmă. Înmoaie degetul sau periuța în pasta obținută și freacă dantura. Clătește la final cu apă. Pe lângă faptul că ajută la curățarea dinților, bicarbonatul înlătură și mirosul neplăcut al gurii.

Dacă suferi de boli gingivale sau urmezi un regim alimentar fără sare, nu folosi acest remediu

8.Bicarbonat pentru afte bucale și abces dentar.
Aftele bucale sunt extrem de neplăcute deoarece face dificilă mestecarea alimentelor. Încearcă să scapi de ele cu această formulă naturală: Pune ½ linguriță de bicarbonat într-un pahar mic de apă caldă.

Amestecă bine să se dizolve. Ia câte o gură de soluție și clătește cavitatea bucală. Nu înghiți lichidul. Repetă procedura de 3-4 ori pe zi, până când aftele cedează.

Acest leac poate fi folosit și contra abceselor dentare sau a herpesului bucal.

9.Bicarbonat pentru mătreață.
Dacă ai scalp gras, părul uleios și mătreață, bicarbonatul te poate ajuta. Înlătură excesul de coji de pe piele și din firele de păr.

Umezește părul cu apă. Toarnă puțin bicarbonat în mână și masează părul, ca și cum te-ai spăla pe cap. Freacă bine pielea capului, apoi clătește cu apă.

O altă variantă ar fi să amesteci 1 linguriță de bicarbonat cu 1 mână de șampon.

10.Bicarbonat pentru mirosul de transpirație.
Antiperspirantele din comerț conțin substanțe care blochează transpirația și pot dăuna sănătății.

Dacă nu transpiri foarte mult, poți folosi acest deodorant natural:

Amestecă ½ cană de bicarbonat de sodiu cu ½ cană de amidon de porumb. Păstrează pudra obținută într-un borcan de sticlă. Aplică pudra pe zona axilelor direct cu palma sau cu un burete de fard curat.Nu clăti cu apă după ce aplici pudra. Pentru un miros mai plăcut, poți adăuga și flori de lavandă măcinate.

11.Bicarbonat pentru mușcături de insecte.
Bicarbonatul reduce mâncărimile și durerea provocată de mușcăturile de insecte.

Amestecă 1 lingură de bicarbonat cu 1 lingură de apă și aplică pasta pe zona afectată.Las-o să se usuce, apoi îndepărteaz-o cu apă.

12.Bicarbonat pentru arsuri solare.
Întrucât calmează iritațiile și mâncărimile pielii, bicarbonatul poate ajuta la reducerea disconfortului cauzat de arsurile solare.Se poate folosi la băi sau sub formă de comprese.Adaugă ½ cană de bicarbonat în cada cu apă.Lasă pielea să se usuce natural după baie, apoi îmbracă corpul cu haine.

13.Bicarbonat pentru dermatită.
Amestecă 2 lingurițe de bicarbonat și 2 lingurițe de fulgi de ovăz cu 1 litru de apă.

Spală pielea afectată de dermatită cu soluția obținută.

loading...

Add comment