Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cuisoare

Cuișoarele – leac puternic în medicina naturistă + rețetă de ceai și contraindicații

Cuișoarele sunt acei muguri de flori uscați mici care îți umplu gura cu un gust înțepător și picant atunci când îi zdrobiți accidental în timp ce mestecați alimente. Cu toate acestea, beneficiile cuișoarelor pentru sănătate sunt atât de impresionante.

Acest condiment conține vitaminele C și K, fibre și mangan și ajută la creșterea imunității și a funcției creierului. Mai mult, cuișoarele sunt folosite și pentru a trata inflamația și pentru a gestiona diabetul.Cuișoarele sunt, de asemenea, surse bune de antioxidanți. Antioxidanții luptă împotriva inflamației și ne protejează împotriva cancerului. S-a constatat, de asemenea, că extractul de cuișoare este letal pentru celulele cancerului de sân într-un studiu realizat.

Poate îmbunătăți sănătatea orală.
Se crede că eugenolul din cuișoare oferă ameliorarea durerii de dinți. Substanța este un anestezic și are proprietăți antibacteriene, iar acest lucru vă poate ajuta să faceți față durerii.O modalitate simplă de a scăpa de o durere de dinți este să pui câțiva cuișoare întregi în gură timp de 30 de minute.După care le arunci.

Voluntarii dintr-un studiu au raportat niveluri mai scăzute de glucoză înainte și după mese după ce au consumat extracte de cuișoare.Cuișoarele conțin un alt compus numit nigericină, despre care s-a descoperit că îmbunătățește secreția de insulină și sănătatea celulelor care produc insulină.Aceasta înseamnă că cuișoarele vă pot menține sub control nivelul zahărului din sânge atunci când sunt luate ca parte a unei diete echilibrate.

Poate îmbunătăți sănătatea ficatului.
Eugenolul, un compus antioxidant și antiinflamator din cuișoare, poate îmbunătăți sănătatea ficatului. Potrivit unui studiu, acidul ascorbic și compușii beta-sitosterol sunt cuișoare care pot inhiba proliferarea celulelor hepatice.

Cum se utilizează cuișoare
Cuișoarele pot fi folosite pentru a face ceai și ca agenți de aromă în diferite rețete și prăjituri. Cuișoarele se potrivesc bine cu nucșoara și scorțișoara.De asemenea, puteți adăuga câteva cuișoare la ceaiul de dimineață pentru un plus de aromă și nutriție.

Consumul de cuișoare în exces poate provoca anumite reacții nedorite. Deși cercetările sunt în desfășurare, este important să știți că, consumul excesiv de cuișoare poate provoca efecte adverse, cum ar fi riscul de sângerare, scăderea nivelului de zahăr din sânge și alergii la unii oameni.Nu există suficiente cercetări privind siguranța cuișoarelor pentru femeile însărcinate și care alăptează.

loading...

Add comment