Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Apa de orez – secretul unui ten tânăr, fără acnee și riduri.

Orezul este probabil cel mai popular aliment în țările asiatice. Este totodată și secretul tenului frumos, tânăr și radiant al femeilor chineze. Apa de orez este un produs ieftin pe care îl putem folosi pentru îmbunătățirea aspectului tenului.

Cu cât mai simplu și mai natural este un remediu, cu atât mai mari sunt șansele să funcționeze. Rețeta este foarte ușoară și rapidă. O poți face ori de câte ori vrei să folosești orezul la mâncăruri. Practic, apa de orez se obține în urma înmuierii orezului în apă pentru a înflori și a fi mai ușor de fiert ulterior.Acea apă în care a stat orezul se va folosi pentru spălarea sau tamponarea feței.

Ce beneficii are orezul pentru piele și păr
Orezul este bogat în aminoacizi, minerale și vitamine benefice pentru sănătatea pielii. În apa de orez se găsește acid ferulic, un compus organic cunoscut și sub numele de „alantoină”. Acesta hrănește pielea și o protejează de daunele radicalilor liberi, grație efectelor sale nutritive și antioxidante. Totodată, acidul ferulic calmează și vindecă pielea afectată. Apa de orez poate fi folosită și pentru păr. Datorită conținutului de inositol, ajută la întărirea firului de păr și reduce fricțiunea de la suprafață.

Apă de orez pentru ten și păr – rețetă.
Ingrediente:
½ cană de orez
2 căni de apă

Metodă:
Spălați mai întâi orezul în apă pentru a elimina impuritățile și murdăria. Puneți apoi orezul clătit într-un bol încăpător. Turnați apa peste el și amestecați. Acoperiți și lăsați orezul la înmuiat 30 de minute.Strecurați apa și puneți-o într-o sticlă. Dacă vreți să o aveți mai mult timp, țineți sticla în frigider. Rezistă până la 1 săptămână.

Moduri de a folosi apa de orez:
Apa de orez ajută la curățarea feței.
Turnați puțină apă de orez într-un bol. Înmuiați în apă o dischetă demachiantă, o bucată de vată sau un tifon. Ștergeți tenul cu această apă și masați ușor. Lăsați apa de orez să se usuce pe piele fără să ștergeți cu prosopul. Folosiți acest tratament zilnic, sau de câteva ori pe săptămână.

Apa de orez reduce reduce ridurile.
Apa de orez acționează ca un tonic natural pentru pielea feței. Turnați puțină apă pe un disc demachiant și tamponați tenul. Ajută la strângerea pielii și reducerea aspectului ridurilor. Lasă în urmă pielea fină și luminoasă.

Apa de orez este bună pentru acnee.
Datorită acțiunii calmante asupra pielii, apa de orez poate fi utilă în combaterea acneei. Totodată, deschide culoarea pielii și reduce roșeața. Are efecte astringente și previne apariția coșurilor pe viitor.

Apa de orez pentru eczeme.
Apa de orez conțin amidon, un compus care poate atenua simptomele eczemelor. Înmuiați o batistă sau o cârpă curată în apa de orez și tamponați zonele afectate de eczeme de mai multe ori. Lăsați pielea să se usuce singură.

Apă de orez pentru arsurile solare.
Apa de orez poate ajuta la reducerea inflamației și a roșeții cauzate de arsurile solare. Se aplică pe zonele afectate apă de orez rece, de la frigider.

Apa de orez estompează petele de bătrânețe.
Folosește cu încredere apa de orez pentru depigmentarea pielii. Amestecă 1 linguriță de apă de orez cu câteva picături de ulei de cocos sau zeamă de lămâie și masează zonele pătate. Uleiul de măceșe, uleiul de jojoba și sucul de pătrunjel sunt de asemenea utile pentru tenul îmbătrânit sau cu porțiuni de piele decolorată.

Apă de orez pentru păr.
Dacă îți vei clăti părul cu apă de orez vei obține un păr mai strălucitor și mai rezistent. Toarnă o cantitate generoasă de apă de orez pe păr după șamponare. Masează ușor scalpul, apoi clătește cu apă curată. Puteți face acest tratament de 1-2 ori pe săptămână.
Sursa: lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/produse-naturale-facute-in-casa/143432/apa-de-orez-secretul-unui-ten-tanar-fara-acnee-si-riduri/

loading...

Add comment