Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism

Curmalele sunt un fruct extraordinar, cultivat în multe regiuni tropicale ale lumii. Ele au devenit destul de populare în ultimii ani. Aproape toate curmalele vândute în țările occidentale sunt uscate.Puteți afla foarte ușor dacă curmalele sunt uscate sau nu, în funcție de aspectul lor. Pielea încrețită indică faptul că sunt uscate, în timp ce pielea netedă indică prospețime. Ele au o aromă dulce și plăcută. Sunt de asemenea, bogate în unele substanțe nutritive importante și au o varietate de avantaje și utilizări.

Au un aport nutrițional excelent.Deoarece sunt uscate, conținutul lor de calorii este mai mare decât majoritatea fructelor proaspete.Conținutul lor de calorii este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafide și smochine. În ciuda caloriilor lor, curmalele conțin câteva vitamine și minerale importante în plus față de o cantitate semnificativă de fibre.

Curmalele au un indice glicemic scăzut, care măsoară cât de repede crește nivelul zahărului din sânge după ce ați consumat o anumită hrană. Ele sunt bogate și în fibre, care pot fi benefice pentru prevenirea constipației și controlul controlului zahărului din sânge.

Curmalele sunt bogate în antioxidanți, antioxidanți care au un număr de beneficii pentru sănătate de oferit, inclusiv un risc redus de mai multe boli.Antioxidanții vă protejează celulele de radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot provoca reacții dăunătoare în organism și pot duce la boli cronice, cum ar fi bolile cardiace, cancerul, Alzheimer și diabetul. Ele ajută și îmbunătățirea funcției creierului. Sunt utile pentru scăderea inflamației și prevenirea formării plăcilor în creier, ceea ce este important pentru prevenirea bolii Alzheimer.

Curmalele conțin câteva minerale, inclusiv fosfor, potasiu, calciu și magneziu. Toate acestea au fost studiate pentru potențialul lor de a preveni afecțiunile legate de os, cum ar fi osteoporoza. Au potențialul de a ajuta la reglarea glicemiei datorită indicele lor glicemic scăzut, fibrelor și antioxidanților. Astfel, consumul acestora poate fi benefic pentru cei care suferă de diabet. Ele conțin și vitamina A, care îmbunătățește vederea.

Curmalele pot fi consumate ca îndulcitor natural în diferite feluri de mâncare. Însă, este mai ușor să le găsiți în forma lor uscată, deși acestea sunt mai bogate puțin în calorii decât fructele proaspete, este foarte important să le consumați cu moderatie.Nu exitați să le adaugați la dieta dvs., deoarece sunt atat nutritive, cat si delicioase.

loading...

Add comment