Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Așezați o crenguță de dafin lângă pat: alungă nervozitatea, stresul și insomnia

Crenguțele de dafin sunt adesea folosite în tradițiile populare ca remediu natural pentru a ajuta la relaxare și la reducerea stresului. Dafinul este o plantă medicinală impresionantă. Are efecte bune asupra stomacului, ficatului și sistemului respirator. Mai puțin cunoscută este influența sa asupra sistemului nervos. Aroma dafinului calmează nervii și induce o stare de liniște.

Persoanele nervoase sau stresate pot ține o crenguță sau câteva frunze de dafin în camera de lucru, iar cele care nu pot dormi noaptea, le pot așeza lângă pat. Frunzele de dafin pot fi puse și în leagănul sau pătuțul copilului agitat care nu poate adormi.

Pentru un efect somnifer și mai puternic, se pot aplica pe frunte și pe ceafă comprese cu frunze de dafin înmuiate în apă fierbinte (un sfert de oră). Se fixează bine cu un batic sau cu un fular.

Unele persoane ard frunzele de dafin și inhalează aroma liniștitoare emanată.

Există și o explicație științifică în acest sens. Proprietățile ușor sedative ale dafinului se datorează unui compus numit linalool, regăsit și în alte plante aromate, precum cimbru sau busuioc.

Studiile au arătat că acest compus reduce nivelurile hormonilor de stres din corp și înlătură anxietatea. Din acest motiv, uleiul esențial de dafin poate fi folosit în aromaterapie pentru inducerea somnului și a unei stări de calm, pentru tratarea asteniei mentale și a depresiei.

Un studiu realizat de japonezi pe șobolani stresați a arătat că linaloolul a reglat nivelurile neutrofilelor și limfocitelor crescute în urma unei situații de stres. Inhalarea linaloolului a redus de asemenea activitatea a peste 100 de gene care intră într-o stare de hiperactivitate în situații de stres.

Dafinul are de asemenea efecte analgezice, și înlătură durerile de cap și migrenele.

Dafinul conține antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și compușii fenolici, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi

Uleiurile esențiale din frunzele de dafin pot ajuta la ameliorarea problemelor respiratorii, cum ar fi tusea și congestia. Inhalarea vapori de dafin poate fi utilă pentru ameliorarea simptomelor respiratorii. Tot uleiul esențial de dafin este utilizat în aromaterapie pentru a reduce stresul, a îmbunătăți starea de bine și a stimula concentrarea.

Atenție! Orice recomandare medicală sau informație despre sănătate prezentată în acest material are scop informativ. Conținutul, informațiile și materialele acestui articol nu înlocuiesc vizita sau sfatul medicului.

Este important să înțelegeți că efectele acestui obicei pot varia de la o persoană la alta, iar rezultatele pot fi mai mult legate de așteptările și credințele personale decât de proprietățile reale ale crenguței de dafin.

loading...

Add comment