Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

12 simptome ale deficitului de magneziu, la care 90% dintre oameni nu se gândesc.

Lipsa de magneziu din organism afectează activitatea tuturor organelor. Acest oligoelement este implicat într-un număr mare de procese fiziologice. Inima, mușchii și rinichii sunt afectați în special de deficiența de magneziu.Ce a cauzat-o? Caracteristicile nutriției, condițiile sociale, stilul de viață, stresul, prezența anumitor boli. Cauza deficienței de magneziu poate fi primară – boli genetice congenitale.

Iată cele 12 simptome principale ale deficitului de magneziu în organism:
1.Crampe musculare, care apar cel mai adesea la nivelul mușchilor gambei, uneori la mâini și picioare.
2.Aritmie, dureri de inimă. Magneziul afectează starea mușchilor din tot corpul, inclusiv mușchiul inimii.
3.Migrena, cea mai frecventă plângere a pacienților cu deficit de magneziu. Suplimentele cu magneziu pot elimina simptomele migrenei – greață și sensibilitate la lumină.
4.Constipația. Magneziul și constipația sunt direct legate, deoarece întregul tract digestiv este în esență un singur mușchi lung.
5.Depresie.Interesant este că persoanele care au încercat să se sinucidă sunt adesea diagnosticate cu niveluri extrem de scăzute de magneziu.

6.Probleme de somn.Suferiți adesea de insomnie? Te simți „rupt” după ce te-ai trezit? Acest lucru poate indica deficit de magneziu.
7.Sindromul metabolic.O serie de studii serioase au arătat că magneziul joacă un rol important în prevenirea diabetului de tip 2.
8.Tensiune ridicata. Magneziul ca blocant natural al canalelor de calciu este implicat în reglarea tensiunii arteriale.
9.Oboseala cronica este cea mai frecventă plângere a persoanelor cu deficit de magneziu. Pacienții se plâng de oboseală rapidă, chiar și somnul prelungit nu le aduce odihnă mult așteptată.
10.Sunete în urechi. Suplimentele cu magneziu s-au dovedit a fi eficiente în tratarea pacienților cu hipoacuzie. Au ajutat la restabilirea auzului timp de trei luni
11.Durerile articulare, durerile musculare pot fi, de asemenea, simptome ale deficitului de magneziu din organism.
12.Tulburări hormonale la femei. Cu cât nivelul de estrogen sau progesteron este mai mare în corpul unei femei, cu atât este mai scăzut nivelul de magneziu.
Pentru a evita deficitul de magneziu, includeți în dietă alimente bogate în acest oligoelement:
Ciocolata neagră: 100 g de ciocolată neagră conține 100 mg magneziu.
Foioase: salată, spanac.
Fructe: banane, caise, avocado, piersici și prune.
Migdale, caju, nuci.
Leguminoase: fasole și linte.
Orez brun, mei, ovăz.
Dovleac și semințe de dovleac.

De asemenea, puteți lua suplimente care conțin magneziu. Dar acest lucru trebuie făcut numai la sfatul unui medic.Magneziul este un oligoelement vital. Nu ignorați simptomele care indică o deficiență.
Ai grijă de sănătatea ta!
Sursa: revistasufletului.net/12-simptome-ale-deficitului-de-magneziu-la-care-90-dintre-oameni-nu-se-gandesc/amp/

loading...

Add comment