Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Siropul de morcovi și miere elimină tusea și curăță plămânii în 72 de ore

Morcovul este un aliment care joacă un rol important în tratarea afecțiunilor bronșice, deoarece este foarte bogat în Vitamina A, un antioxidant care ajută la crearea de țesuturi sănătoase. Morcovul conține de asemenea potasiu, care menține celulele din corp bine hidratate, precum și Vitamina E.

Sirop de morcov – rețeta 1
Această variantă este mult mai simplă și mai sănătoasă, deoarece se prepară cu miere. Se răzuiesc de coajă 3-4 morcovi, se spală bine, și se rad pe răzătoare, sau se taie rondele fine. Se pun într-un bol și se acoperă cu miere de albine. Se lasă peste noapte, pentru a se forma un sirop dulceag, foarte bun. Se iau câte 3-4 linguri pe zi în sezonul rece, pentru prevenirea răcelilor, bronșitei și a amigdalitelor.
Morcovii se curăță și se spală, apoi se rad pe răzătoarea mare. Se pun într-un borcan mare de sticlă și se adaugă zahărul, drojdia și apa. Se amestecă bine, cu o lingură lungă de lemn, până când se dizolvă zahărul. Se acoperă la gură un tifon sau o bucată de hârtie, și se lasă la macerat 3 săptămâni, la loc călduros (lângă aragaz, calorifer, sobă). Nu trebuie amestecat în preparat în acest interval. După cele 3 săptămâni, se strecoară, și lichidul obținut se toarnă în sticle. Se bea câte 1 pahar de 100 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă, până la terminarea preparatului. După o pauză de 3 luni, tratamentul se poate relua.

Sirop de morcov – rețeta 2
• 2 pahare de suc de morcov
• 1 pahar de zahăr brun

Se pune sucul proaspăt stors de morcov la fiert cu zahărul într-o cratiță, până când acesta se îngroașă ca un sirop. Siropul fierbinte se toarnă într-o sticlă sau într-un borcan, și se păstrează la loc uscat și întunecat.

Indicații terapeutice.
Indiferent de rețeta pe care alegeți să o preparați, indicațiile terapeutice acoperă aceleași afecțiuni ale sistemului respirator, și nu numai:

— Tuse – Bronșită cronică – Bronșită astmatică – Astm – Tuberculoză – Vedere slabă – Boli infecțioase – Intoxicații – Afecțiuni hepato-biliare – Icter – Ulcer gastric și duodenal – Boli de piele – Lipsă de vitamine și minerale, anemie, oboseală – Imunitate scăzută – Dermatoză, riduri, îmbătrânire prematură a pielii.
Sursa: mancare-pentru-tine.ro

loading...

Add comment