Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 plante care te scapa de aciditatea gastrica.

Senzatia de arsura gastrica este primul semn care anunta instalarea unor boli precum gastrita sau ulcerul. Arsurile la stomac sunt declansate de mancare si se produc atunci cand acidul din stomac intra in tubul digestiv, arzand partea din spate a gatului. Aceasta stare poate fi insotita de flatulenta sau greata, iar disconfortul poate dura destul de mult. De aceea, ne-am gandit sa va aratam 8 plante care te scapa de aciditatea gastrica.

Principalii factori care duc la aciditatea gastrica sunt: alimentatia necorespunzatoare, stresul sau chiar infectia cu Helicobacter pylori (o bacterie foarte des incriminata pentru aparitia ulcerului gastric). Insa, este bine de stiut ca evolutia acestei afectiuni poate fi stopata daca se iau masuri adecvate din timp, iar o solutie in acest sens o reprezinta curele cu plante care calmeaza senzatia de arsura, reduc inflamatia, senzatia de greata, balonarea si favorizeaza refacerea mucoasei gastrice.

1.Busuiocul te scapa de aciditatea gastrica
Busuiocul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și poate ajuta la reducerea acidității stomacale. Puteți bea ceai de busuioc sau adăuga frunze proaspete la mâncărurile dvs.

2.Scapa de aciditatea gastrica cu musetel
Aceasta planta medicinala reprezinta una din­tre primele optiuni in tratarea arsu­rile la stomac. Aceasta contine pro­prietati antiin­flamatoare, antiseptice, antispastice si calmante. Prepara un ceai de mu­setel si adauga in el si putin lemn-dulce. Infuzia se face cu doar 30 gr de planta la fiecare litru de apa. Se recomanda de pana la 2-3 cani pe zi.

3.Plante care te scapa de aciditatea gastrica – Ghimbir
Ghimbirul are efect de calmare asupra intre­gului tract digestiv, fiind de un real folos in combaterea tulbu­rarilor digestive. Acesta rela­­xea­za eso­fagul, ajuta la o desfasurare normala a digestiei si micsoreaza riscul de aparitie a arsurilor. Se recomanda ceaiul de ghimbir. Se pune intr-o cana cu apa cloco­tita jumatate de lingurita de radacina ma­cinata sau proaspat rasa. Se lasa cateva minute la infuzat si apoi se bea cu 15-20 de minute inainte de masa.

4.Mărarul.
Mărarul este folosit tradițional pentru a ajuta la reducerea flatulenței și a acidității gastrice. Puteți adăuga frunze de mărar la salate sau la preparatele cu legume.

5.Planta de aloe vera.
Gelul de aloe vera are proprietăți antiinflamatorii și poate contribui la reducerea arsurilor la stomac. Consumați un extract de aloe vera sau gel sub formă de supliment, dar consultați întotdeauna un specialist înainte.

6.Mentă.
Mentă are proprietăți calmante asupra stomacului și poate ajuta la reducerea refluxului acid. Puteți bea ceai de mentă sau puteți mesteca frunze proaspete de mentă.

7.Turmeric.
Turmericul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la calmarea stomacului. Puteți adăuga turmeric la diferite preparate culinare sau puteți lua suplimente de turmeric, dar discutați întotdeauna cu un profesionist medical înainte de a lua suplimente.

8.Fenicul.
Semințele de fenicul pot ajuta la reducerea flatulenței și a disconfortului gastric. Puteți mesteca semințe de fenicul sau puteți face un ceai de fenicul.

Aceste plante pot ajuta la ameliorarea simptomelor acidității gastrice și pot oferi confort digestiv. Cu toate acestea, este important să consultați un specialist în nutriție sau medicul înainte de a le utiliza, mai ales dacă aveți afecțiuni medicale preexistente sau luați medicamente. Utilizarea excesivă sau nepotrivită a plantelor poate provoca reacții adverse sau complicații, așa că respectați întotdeauna recomandările profesionale.

loading...

Add comment