Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Semnele care arată că ficatul este încărcat cu toxine și care duc la creșterea în greutate.

Funcția ficatului este extrem de importantă pentru sănătatea noastră generală, deoarece joacă un rol în toate procesele metabolice care apar în organism. Este principalul organ de detoxifiere din organism, neutralizându-le inițial și apoi transformându-le în organe solubile în apă, care pot fi excretate.Din păcate, ficatul nostru poate deveni foarte copleșit și, prin urmare, nu este capabil să îndepărteze, adică să scape de deșeurile care pot duce, în consecință, la depozitarea în celulele adipoase, cel mai adesea în zona burții noastre.Există două tipuri de boli ale ficatului gras: boala ficatului gras non-alcoolic și boala ficatului alcoolic. Boala ficatului alcoolic apare ca urmare a consumului excesiv de băuturi alcoolice, iar boala ficatului gras non-alcoolic este rezultatul unor factori nealcoolici precum colesterolul ridicat, consumul mare de alimente procesate și fast-food, genetică sau influențe chimice.

Simptomele care pot indica un ficat care are nevoie de detoxifiere sunt următoarele:
Oboseala cronică.
Unul dintre primele și evidente semne de afectare a ficatului este senzația de slăbiciune și oboseală în mod constant. Când ficatul este în stare proastă, corpul trebuie să lucreze mai mult și corpul va avea nevoie de mai multă odihnă. Acest lucru se întâmplă datorită unei creșteri a toxinelor din sânge care nu poate fi eliminată din cauza faptului că ficatul nu poate scăpa de toxine într-un mod adecvat. Dacă simptomele persistă, în special în cazul altor semne timpurii de afectare a ficatului, vă rugăm să consultați medicul cât mai curând posibil.

Transpirația excesivă.
Când ficatul este suprasolicitat, funcționarea acestuia scade și ficatul se încălzește. Datorită acestui fapt, deoarece este un organ mare, transportă căldura către restul părților corpului și încearcă să se răcească prin transpirație excesivă.

Acnee.
Acumularea toxică a ficatului duce cel mai adesea la dezechilibru hormonal care provoacă acnee. Dacă acneea este o cauză a funcției hepatice reduse, aceasta nu poate fi tratată extern.

Respirație urât mirositoare.
Dacă igiena și sănătatea bucală sunt într-o formă bună, dar totuși suferiți de o respirație urât mirositoare, este posibil să aveți o problemă a ficatului. Vă rugăm să contactați un medic pentru a fi sigur.

Alergii.
Dacă ficatul funcționează corect, produce anticorpi care luptă împotriva alergenilor, deci dacă activitatea sa este redusă, alergenii sunt depozitați în organism. Ca răspuns la aceasta, creierul produce histamină, care este o substanță chimică care marchează alergenii care vor fi eliminați și, la niveluri ridicate, duce la simptome alergice, precum mâncărime, ceață și dureri de cap.

Creșterea în greutate.
Dacă ficatul nu lucrează 100% la eliminarea toxinelor din corp, antrenamentul regulat și reducerea caloriilor nu vor fi de mare ajutor, din cauza faptului că organismul stochează toxinele nefiltrate în celulele sale adipoase. Mai mult, datorită faptului că responsabilitatea ficatului este de a metaboliza grăsimea, atunci când aceasta nu funcționează corect, grăsimea circulă din intestin, prin bilă și înapoi către organ.

loading...

Add comment