Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Efectele cafelei pe stomacul gol

Pentru mulți dintre noi, cafeaua este esențială zilnic.Iar în ultimii ani, a devenit o băutură atât de populară.Pe lângă faptul că vă ajută să vă simțiți mai puțin obosiți și vă puteți concentra mai bine, cofeina din cafea vă poate îmbunătăți starea de spirit, funcția creierului și performanța la exerciții fizice.De asemenea, poate stimula pierderea în greutate și vă poate proteja împotriva bolilor precum diabetul de tip 2, Alzheimer și boli de inimă.

Multe persoane se bucură să bea cafea primul lucru dimineața. Cu toate acestea, unii oameni afirmă că efectele cafelei pe stomacul gol nu sunt tocmai bune și vă poate dăuna sănătății.

Cercetările arată că amărăciunea cafelei pe stomacul gol, poate stimula producerea de acid stomacal.De aceea, este foarte probabil să experimentați arsuri la stomac și chiar să dezvoltați ulcerații gastrice.În mod clar, cafeaua pe stomacul gol afectează sănătatea fizică. Dar, de asemenea, frânează sănătatea mintală. Supraproducția de acid în stomac poate provoca modificări ale dispoziției, zgâlțâituri, agitare și alte simptome de retragere.

Consumul de cafea pe stomacul gol „vă poate oferi slăbiri, scuturări și alte efecte de retragere, inclusiv schimbări de dispoziție”, a declarat pentru Express Adam Simon, ofițer medical principal la PushDoctor.co.uk. De asemenea, poate crește simptomele anxietății, precum și crește ritmul cardiac, iritabilitatea și incapacitatea de concentrare.

Ba mai mult, sorbind o ceașcă de Joe primul lucru dimineața, de fapt, îți sabotează ritmul circadian. Iată la ce ne referim când spunem acest lucru: Creierul eliberează un hormon numit cortizol atunci când te trezești, făcându-te să te simți alert și energizat. Totuși, contrar a ceea ce te-ai putea aștepta, cercetările au arătat că consumul de cafea îți reduce efectiv nivelul cortizolului.Adică,te va face să te simți mai adormit. Încercați să preparați o ceașcă de cafea în cel mai bun moment al zilei, eventual dupăce ați savurat micul dejun sau la prânz.

Desigur, unii oameni au consumat cafea pe stomacul gol de ani buni și s-au simțit complet bine. Dacă acest lucru este valabil pentru tine, atunci, continuă să bei. Însă, pentru toți ceilalți, care au acestea probleme, se recomandă dimineașa, asocierea cafelei cu un mic dejun copios – sau cel puțin o gustare, dacă burtica nu se zgâlțâie.

loading...

Add comment