Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lipsa vitaminei B12 te face să te simți slăbit și obosit? Iată 4 alimente care te ajută.

Vitamina B12 este un nutrient esențial pe care organismul dvs. nu îl poate produce singur, deci trebuie să îl obțineți din dietă sau suplimente.Vegetarienii, femeile însărcinate sau care alăptează și alte persoane cu risc de deficiență ar putea dori să își urmeze îndeaproape dietele pentru a se asigura că primesc suficient.

Vitamina B12 are multe funcții esențiale în corpul nostru.Este necesară pentru menținerea sănătății nervilor și susținerea producției de ADN și celule roșii din sânge, precum și pentru menținerea funcției normale a creierului.Vitamina B12 este absorbită în stomac cu ajutorul unei proteine ​​numite factor intrinsec. Această substanță se leagă de molecula de vitamina B12 și facilitează absorbția acesteia în sânge și celule.Puteți dezvolta un deficit de vitamina B12 dacă corpul dumneavoastră nu produce suficient factor intrinsec sau dacă nu consumați suficiente alimente bogate în vitamina B12.Vitamina B12 se găsește în principal în produsele de origine animală, în special din carne și produse lactate. Iată în continuare 4 alimente bogate în vitamina B12 pe care să le adăugați în lista dvs. de cumpărături.

 1. Sardinele.
  Sardinele sunt pești mici de apă sărată, cu oase moi. De obicei se vând conservate în apă, ulei sau sosuri, deși le puteți cumpăra și proaspete.Sardinele sunt super nutritive, deoarece conțin practic fiecare nutrient în cantități bune.În plus, sardinele sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, despre care s-a dovedit că oferă multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății inimii.
 2. Carnea de vită.
  Carnea de vită este o sursă excelentă de vitamina B12.Dacă sunteți în căutarea unor concentrații mai mari de vitamina B12, vă recomandăm să alegeți dintre bucăți de carne cu conținut scăzut de grăsimi.De asemenea, este mai bine să gătiți carnea la cuptor sau pe grill. Acest lucru ajută la păstrarea conținutului de vitamina B12.
 3. Lapte și produse lactate.
  Laptele și produsele lactate precum iaurtul și brânza sunt surse excelente de proteine ​​și mai multe vitamine și minerale, inclusiv vitamina B12.Iaurtul complet gras poate fi, de asemenea, o sursă decentă. S-a demonstrat chiar că ajută la îmbunătățirea stării vitaminei B12 la persoanele cu deficit de vitamină.Interesant este faptul că studiile au arătat că organismul absoarbe vitamina B12 din lapte și produsele lactate mai bine decât vitamina B12 din carne de vită, pește sau ouă.
 4. Ouă.
  Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine complete și vitamine B, în special B2 și B12.Cercetările au arătat că gălbenușurile au niveluri mai ridicate de vitamina B12 decât albușurile, precum și că vitamina B12 din gălbenușurile de ou este mai ușor de absorbit. Prin urmare, se recomandă să consumați ouă întregi în loc doar de albușurile lor .
loading...

Add comment