Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceapa este un remediu natural pentru multe boli. Cum o puteți folosi.

Deși toate legumele sunt importante pentru sănătate, ceapa oferă beneficii unice.Ea conține diverse vitamine, minerale și compuși potențiali ai plantelor, care s-au dovedit a promova sănătatea în multe feluri.De fapt, proprietățile medicinale ale cepei sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri, când a fost folosită pentru a trata afecțiuni precum dureri de cap, boli de inimă și afecțiuni bucale.Iată în continuare câteva beneficii impresionante pentru sănătate ale cepei.

Ceapa conține antioxidanți și compuși care combat inflamația,scad trigliceridele și reduc nivelul de colesterol – toate acestea pot reduce riscul bolilor de inimă.Proprietățile lor antiinflamatorii pot ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale ridicate și la protejarea împotriva formării cheagurilor de sânge.

Ceapa este o sursă excelentă de antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși care inhibă oxidarea, un proces care duce la deteriorarea celulară și contribuie la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă.Studii multiple asupra populației au descoperit că persoanele care consumă mai multe alimente bogate în antocianine, cum ar fi ceapa, au un risc redus de boli de inimă.În plus, s-a descoperit în urma studiilor realizate, că antocianinele protejează împotriva anumitor tipuri de cancer și diabet.

De asemenea, ceapa oferă onionina A, un compus care conține sulf, care s-a dovedit că scade dezvoltarea tumorii și încetinește răspândirea cancerului ovarian și pulmonar în studiile pe eprubetă.O dietă care conține ceapă, poate avea un efect protector împotriva anumitor forme de cancer.

Ceapa ajută la controlul zahărului din sânge.Mâncarea cepei poate ajuta la controlul glicemiei, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu diabet sau prediabet.

Ceapa poate lupta împotriva bacteriilor potențial periculoase, cum ar fi bacterial E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus și Bacillus cereus.

Ceapa este o sursă bogată de fibre și prebiotice, care sunt necesare pentru o sănătate optimă a intestinelor.Prebioticele sunt tipuri de fibre nedigestibile care sunt descompuse de bacteriile intestinale benefice.Ceapa este deosebit de bogată în prebioticele inuline și fructooligozaharide. Acestea ajută la creșterea numărului de bacterii prietenoase din intestin și la îmbunătățirea funcției imunitare

Iată câteva sfaturi despre cum să adaugi ceapă la dieta ta zilnică:
Adăugați ceapa caramelizată în fripturile coapte la cuptor.Încercați să adăugați ceapă gătită în mâncăruri cu ou, cum ar fi omlete, tarte.Adăugați ceapa feliată subțire în salata de crudități.Ceapa poate fi adăugată cu ușurință în mâncărurile savuroase, inclusiv ouă, guacamole, mâncăruri cu carne, supe și produse coapte.

loading...

Add comment