Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Iată cum arată rețeta fericirii în 10 țări ale lumii.Inspiră-te, pentru a începe o viață nouă.

Oamenii din diferite țări au idei foarte diferite despre ce este adevărata fericire.Mai mult decât atât, pentru diferite națiuni, fericirea poate fi chiar în lucruri opuse.Noi am aflat 10 rețete pentru fericire din 10 țări diferite.

1.Italia.


Dorința italienilor de a se îmbrăca bine, de a le face impresii bune celorlalți și de a-și trăi viața la maximum se află la baza filozofiei lor naționale de fericire numită bella figura. Poate fi tradus literalmente ca „imagine frumoasă”. Pentru a simți fericirea italiană, bucură-te de fiecare moment: când ieși la plimbare, studiază lumea din jurul tău; savurați fiecare mușcătură de mâncare; când alegeți ce să purtați, gândiți-vă întreaga imagine.

2.India.


În India, aceștia apreciază calități precum flexibilitatea și inventivitatea. Localnicii pot privi lucrurile vechi dintr-un unghi diferit, de aceea nu este o problemă pentru ei să facă ceva total uimitor folosind unele materiale obișnuite. Desigur, au această abilitate, deoarece există o mulțime de limitări în viața lor, dar aceste abilități s-ar putea dovedi utile pentru aproape oricine. Pentru a fi fericit în mod indian, încearcă să te gândești în afara cutiei atunci când ai de-a face cu situații dificile la locul de muncă.

3.Suedia.


Suedezii încearcă să folosească cât mai puține lucruri și să fie consumatori conștienți. Ideea lor de fericire poate fi descrisă ca „nu prea mult, nu prea puțin, doar cantitatea potrivită”. Nu este atât de greu să obții fericirea suedeză: tot ce trebuie să faci este să ai o colecție bună de haine pe care să le poți folosi pentru mai multe sezoane la rând, să cumperi doar cele mai necesare lucruri pentru apartamentul tău și să mănânci și alimente simple și sănătoase .

4.Japonia.


Dragostea pe care japonezii o au pentru lucrurile naturale a început o filozofie numită wabi-sabi. Locuitorii din ținutul soarelui răsărit sunt foarte atenți la vasele lor de modă veche și crăpate și nu le place nimic din ceea ce a făcut să pară vechi artificial. Ideea că perfecțiunea se găsește în imperfecțiune se numește kintsugi – arta restaurării. Așa cum cicatricile evidențiază individualitatea oamenilor, fisurile din vase le fac unice și speciale. Pentru a simți fericirea japoneză, nu aruncați o vază spartă, ci reparați-o și nu mai încercați să ascundeți zgârieturile de pe o masă veche de lemn.

5.Elveția.


Elvețienii au întreaga lor ideologie legată de fericire și poartă numele celebrului jucător de tenis Roger Federer. Această filozofie se numește federerism. Prețuiesc acuratețea, ordinea și pregătirea de lucru. Conform opiniei oamenilor din Elveția, trebuie să ai succes pentru a fi fericit. Dacă ești fericit pentru că îți atingi obiective în munca și hobby-urile tale, ești cu siguranță un „federerist”.

6.Danemarca.


Chiar dacă oamenii din Danemarca nu sunt extrem de muncitori, au o atitudine specială față de muncă. Au chiar un cuvânt special – arbejdsglaede care înseamnă ceva de genul: „fericire și bucurie din muncă și știind că ești un bun lucrător”. Pentru a experimenta aceste emoții, nu ar trebui să vă vedeți munca ca fiind plictisitoare. Ar trebui să încercați să vă imaginați că sunteți un angajat valoros, care contează cu adevărat.

7.Hawaii.


În Hawaii fericirea are altă formă.Faceți lucrurile care vă vor face fericiți prietenii și rudele.Pentru ei, fericirea lor înseamnă fericirea celor dragi.

8.Norvegia.


Norvegienii apreciază cu adevărat confortul și căldura. Nu își pot imagina o petrecere fără pături de lână și șosete tricotate. Pentru a se încălzi în interior, oamenii din țara vikingilor beau cacao. Cuvântul koselig exprimă dorința de a avea o odihnă confortabilă. Nu este greu să obții fericirea norvegiană: găsește doar biți care creează o atmosferă asemănătoare casei și creează o sărbătoare pentru prietenii și familia ta.

9.Uganda.


Trebuie să vă amintiți piesa amuzantă „Hakuna Matata” din popularul desen animat Regele Leu. Această frază înseamnă „fără probleme” – și este baza filozofiei oamenilor care trăiesc în Uganda. Pentru a te apropia de acest mod pozitiv de gândire, ar trebui să râzi măcar o dată la două ore și să sperie cuvintele negative cu un dans.

10.Franța.


Francezii sunt obișnuiți să trăiască după principiul „mai puțin și mai încet”. În Franța, ei nu încearcă să facă multe lucruri într-o perioadă scurtă de timp. Dacă îți place abordarea romantică franceză, poate îți găsești fericirea petrecând timpul într-un mod relaxat. Lasă-ți toate îndatoririle „importante”, comandă un croissant și o ceașcă de cafea și privește pe fereastră. Nu mergeți des la mall-uri și cumpărați doar cele mai necesare în magazinele alimentare mai mici.

loading...

Add comment