Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Gutuile te salvează de răceală și sunt „aur” pentru sănătate.

Gutuia este esențială în perioadele cu incidență crescută a răcelii și a gripei, fiind bogată în vitamina C și oligoelemente – care întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva microbilor. Explorează proprietățile benefice ale gutuiului și vezi de ce ar trebui să îl încorporezi în dieta ta.

Efectele benefice ale gutuilor.
Folosind fructe de gutui, puteți prepara delicioase marmelade, gemuri, compoturi, sucuri sau lichioruri. Gustul gutuiului este similar cu o lămâie – este acru datorită conținutului ridicat de vitamina C. Aroma și gustul gutuiului sunt perfecte pentru încălzirea în timpul nopților de iarnă, restabilirea rezistenței ridicate a corpului și eliminarea simptomelor inconfortabile ale răcelile într-un mod natural. Pe lângă vitamina C, gutui conține taninuri, pectină, acizi organici și vitamine din grupul B.

Efectele benefice ale gutuiului sunt, de asemenea, garantate de mineralele conținute în acesta – consumând doar un pahar de suc de gutui pe zi, puteți oferi organismului, printre altele, calciu, potasiu, fier, magneziu și fosfor.De asemenea este cunoscut ca remediu natural pentru răceala, ameliorează tusea seacă sau febra.

Tratamentul răcelilor și simptomelor gripei nu sunt singurele proprietăți benefice ale gutuiului. O componentă la fel de valoroasă a gutuiului sunt semințele, care pot fi folosite pentru a pregăti infuzii care ameliorează disconfortul stomacului. Consumul unui preparat din sâmburi de gutui are un efect analgezic, elimină arsurile la stomac, simptomele de otrăvire și indigestie, precum și susținând și accelerând în mod eficient metabolismul.

Cum se prepară suc de gutui medicinal?
Selectați cel mai copt fruct de gutui – veți avea nevoie de aproximativ 1 kg. Spălați bine fructele și tăiați fiecare în patru părți. Nu uitați să nu curățați fructele – cele mai valoroase vitamine și oligoelemente sunt conținute în coajă. Scoateți sâmburii din fruct și apoi tăiați sferturile în felii subțiri. Puneți feliile în straturi într-un recipient mare sau borcan – presărați o linguriță sau două de zahăr peste fiecare strat. Păstrați acest amestec într-un borcan etanș într-un loc cald timp de 5 zile. Încercați să amestecați conținutul borcanului cel puțin o dată pe zi. După 5 zile puteți turna sucul în recipiente mai mici – este gata de utilizare!

loading...

Add comment