Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 plante medicinale care curăță sângele rău.

Te-ai gândit vreodată cât este de important să ai sângele curat? Mai jos, îți prezentăm câteva plante medicinale care curăță sângele în mod natural și sănătos.Sângele are rolul de a transporta anumite elemente la nivelul celulelor, contribuția sa fiind importantă pentru îndeplinirea funcțiilor din organism:

Respirație: Sângele transportă oxigenul și elimină dioxidul de carbon prin plămâni.
Imunitate: Sângele îți protejează organismul prin intermediul leucocitelor și al anticorpilor din plasma sanguină.
Excreție: Colectează deșeurile și reziduurile și le elimină din corp.
Transport: Sângele transportă proteine, grăsimi, carbohidrați, hormoni, etc.
Reglare: Menține un echilibru de apă și ioni în organism și reglează temperatura corporală.

Sângele îndeplinește toate aceste funcții importante, drept pentru care trebuie menținut curat. Acumularea de toxine poate avea mai multe cauze:
Activitate fizică insuficientă
O alimentație bogată în proteine de origine animală
O dietă nesănătoasă

Plante care curăță sângele rău.

1.Pătlagina.
Întâlnită frecvent pe terenurile necultivate sau pe marginile drumurilor de țară, pătlagina este foarte apreciată pentru calitățile sale curative, cunoscute și utilizate din timpuri străvechi. Eeste o plantă erbacee, perenă, cu rizom scurt, din care se dezvoltă frunze dispuse într-o rozetă bazală şi o tulpină dreaptă, la capătul căreia se formează o inflorescenţă sub formă de spic.
În ce afecțiuni poate fi folosită pătlagina:
înțepături și mușcături otrăvitoare;
eczeme;
răni care sângerează;
hemoroizi;
dureri de dinți;
viermi intestinali;
diaree;
vânătăi;
mâncărimi.
Pătlagina se poate folosi sub formă de ceai, tinctură, pulbere, cremă sau comprese (din frunzele zdrobite).

2.Brusturele.
În textele tradiționale despre plante, rădăcina de brusture este descrisa ca un „purificator al sângelui” prin eliminarea puternica a toxinelor din sange. Rădăcina de brusture are ingrediente active care elimina metalele grele din sânge, îmbunătățesc sănătatea organelor și a întregului corp. De asemenea, imbunatateste circulația sângelui la suprafața pielii, ceea ce duce la o buna sanatate a pielii.
Se poate administra sub formă de ceai, tinctură sau capsule.Nu este indicat în perioada de sarcină și alăptare.

3.Păpădia.
Păpădia conține cantități mari de antioxidanți și mulți alți nutrienți care curăță tractul digestiv de toxine. În plus, această plantă ajută la tratarea afecțiunilor hepatice și elimină toxinele din sânge.

După cum știi deja, păpădia crește la marginea câmpurilor și a grădinilor și are flori galbene caracteristice și frunze cu margini dințate.

Cea mai simplă modalitate de a consuma păpădie este servirea unui ceai preparat prin fierberea frunzelor. Poți bea acest ceai și ca înlocuitor al cafelei. Consumă până la 3 căni pe zi.

4.Urzica.
Frunzele de urzică ajută la curățarea sângelui datorită agenților lor activi, cum ar fi histamina și acidul formic. În plus, această plantă este hemostatică, ceea ce înseamnă că oprește hemoragiile și combate metroragia.

În plus, urzica ajută la controlarea hemofiliei, a dismenoreei, a hemoptiziei și a altor tulburări asociate menopauzei. Dacă vrei să combați aceste probleme, consumă o lingură de suc proaspăt de urzică.

5.Echinaceea.
Echinacea ajută la consolidarea imunității, iar o imunitatea eficientă este cheia sănătății. De asemenea, are efect anti–îmbătrânire fiind antioxidantă, ajută la vindecarea rănile și leziunilor pielii. Proprietățile antioxidante ale echinaceei pot reduce cantitatea de colesterol rău din sânge, curăță vasele și cresc elasticitatea acestora. Beneficiile pe care le oferă planta medicinala echinacea, sunt multe.

6.Curcuma.
Curcuma provine din India și este cunoscută și utilizată de secole întregi. Deși multe persoane adoră aroma sa, acest condiment are și proprietăți medicinale care nu trebuie ignorate.

Printre altele, curcuma are efecte anticancerigene, contribuie la repararea ADN-ului și ameliorează inflamațiile cronice. În plus, această mirodenie ajută la prevenirea bolilor cardiace și a cheagurilor de sânge.

loading...