Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 vitamine foarte esențiale organismului tău după vârsta de 50 de ani.

În timp ce dieta ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, există unele suplimente pentru femeile de peste 50 de ani care oferă beneficii suplimentare care pot fi greu de obținut doar din alimente – mai ales dacă mâncați mai puțin pentru a pierde în greutate, dacă aveți un apetit redus sau evitați anumite alimente din cauza intoleranțelor.Iată în continuare o listă cu 6 vitamine foarte esențiale organismului tău după vârsta de 50 de ani.

 1. Fier.
  Femeile care sunt în perimenopauză prezintă un risc mai mare de a dezvolta deficiențe de fier. Fierul este un mineral esențial pentru organele și funcțiile de reproducere. Fierul este, de asemenea, important pentru:producere de energie, vindecarea ranilor, funcție imunitară și formarea de celule roșii din sânge.
 2. Calciul și vitamina D.
  Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, acestea prezintă un risc crescut de a dezvolta osteoporoză, care este o afecțiune care slăbește oasele și crește riscul de fracturi. Calciul și vitamina D sunt esențiale pentru o bună sănătate a oaselor.Cu vârsta, puteți începe să pierdeți mai mult calciu decât absorbiți.Calciul ajută mușchii, nervii, celulele și vasele de sânge să funcționeze corect. Laptele, iaurtul și brânza sunt surse bune de calciu.
 3. Vitamina B12.
  Ajută la formarea celulelor sanguine și nervoase. O obțineți în mod natural din alimente de origine animală, cum ar fi carne, pește, ouă și lactate. Până la 30% dintre persoanele cu vârsta peste 50 de ani au gastrită atrofică, ceea ce face mai greu pentru corpul tău să o absoarbă din alimente.
 4. Vitamina B6.
  Corpul tău îl folosește pentru a combate germenii și pentru a produce energie.Ai nevoie de mai mult B6 pe măsură ce îmbătrânești. Unele studii au descoperit legături între nivelurile ridicate de sânge B6 la vârstnici și o memorie mai bună. Dar vitamina nu pare să îmbunătățească abilitățile mentale la persoanele cu demență. Năutul este o sursă ușoară și ieftină. La fel și ficatul, peștele gras și cerealele fortificate pentru micul dejun.
 5. Magneziu.
  Vă ajută corpul să producă proteine și oase și vă menține stabil glicemia. O puteți obține din nuci, semințe și verdeață cu frunze. Dar persoanele în vârstă tind să mănânce mai puțin din ea. În plus, este mai probabil să aibă condiții de sănătate pe termen lung dacă consumă magneziu.
 6. Omega-3.
  Acești acizi grași sunt numiți „esențiali”, deoarece corpul tău nu îi poate produce. Sunt foarte importanți pentru ochii și creierul tău.De asemenea, ar putea ajuta la protejarea împotriva bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer, artrita și degenerescența maculară, care pot provoca orbire. Cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră spune altfel, cel mai bine este să vă luați omega-3 din alimente precum pește gras, nuci, ulei de rapiță sau semințe de in.
loading...

Add comment