Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Uleiul de cocos este ingredientul de care aveți nevoie în fiecare zi.Cum trebuie folosit.

Uleiul de nucă de cocos este comercializat pe scară largă sub formă de superaliment.Combinația unică de acizi grași din uleiul de nucă de cocos poate avea efecte pozitive asupra sănătății tale, cum ar fi stimularea pierderii de grăsime, a sănătății inimii și a funcției creierului.Iată în continuare câteva beneficii pentru sănătate ale acestuia.

Conține acizi grași sănătoși.
Uleiul de nucă de cocos este bogat în anumite grăsimi saturate. Aceste grăsimi au efecte diferite în organism în comparație cu majoritatea altor grăsimi dietetice.Corpul folosește aceste grăsimi ca sursă rapidă de energie sau le transformă în cetone.Cetonele pot avea beneficii puternice pentru creierul tău, iar cercetătorii studiază cetonele ca tratament pentru epilepsie, boala Alzheimer și alte afecțiuni.

Stimulează sănătatea inimii.
Mai multe populații din întreaga lume au prosperat timp de generații consumând o cantitate substanțială de nucă de cocos, iar studiile arată că au o sănătate bună a inimii.

Are efecte antimicrobiene.
Folosirea uleiului de nucă de cocos ca o apă de gură poate preveni infecțiile bucale.

Crește colesterolul HDL (bun).
Uleiul de nucă de cocos conține grăsimi naturale saturate care cresc nivelul de colesterol HDL (bun) din corp. De asemenea, pot contribui la transformarea colesterolului LDL (rău) într-o formă mai puțin dăunătoare.Prin creșterea HDL, mulți experți consideră că uleiul de nucă de cocos poate stimula sănătatea inimii în comparație cu multe alte grăsimi.

Protejează pielea, părul și dinții.
Uleiul de nucă de cocos are multe utilizări care nu au nicio legătură cu consumul acestuia.Multe persoane îl folosesc în scopuri cosmetice pentru a îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii și părului lor.Oamenii pot aplica ulei de nucă de cocos pe piele, păr și dinți. Studiile sugerează că funcționează ca hidratant pentru piele, protejează împotriva leziunilor pielii și îmbunătățește sănătatea orală.

Stimulează funcția creierului.
Cercetătorii au sugerat că cetonele prezente în uleiul de cocos pot oferi o sursă de energie alternativă pentru acele celule cerebrale care funcționează defectuos, pentru a reduce simptomele bolii Alzheimer. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare.

Cum folosim uleiul de cocos?
Există mai multe moduri de a include acest ulei în dietă.Uleiul de nucă de cocos este ideal pentru gătit, deoarece aproape 90% din acizii grași sunt saturați, ceea ce îl face extrem de stabil la temperaturi ridicate.Uleiul de nucă de cocos poate fi înlocuit cu uleiul sau untul într-un raport 1: 1 în majoritatea rețetelor.

Se pot adăuga câțiva picuri în balsam sau șampon, sau se poate masa părul după baie și apoi se clătește.Se pot adăuga și în pasta de dinți câteva picături pentru îmbunătățirea sănătații orale.

Atentie! Informatiile publicate pe WawList.com pot fi preluate doar in limita a 100 de caractere si cu citarea in lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor.