Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cinci moduri de a vă îmbunătăți distanța de alergare

Purtați echipamentul potrivit, nu vă forțați prea tare și amintiți-vă : capul dvs. este la fel de important ca și picioarele

Regula de aur
Dacă vă antrenați să continuați, respectați întotdeauna regula de 10%. Asta este: nu creșteți kilometrajul săptămânal cu mai mult de 10% și niciodată nu creșteți durata cea mai lungă cu mai mult de 10%. Marea majoritate a leziunilor în urma alergării sunt rezultatul unei suprasolicitări. Corpul tau este capabil de adaptari uimitoare, dar numai daca sunt incrementale – asa ca intotdeauna da timp sa se adapteze si sa se recupereze.

Purtați echipamentul potrivit
În timp ce prețul de top nu înseamnă întotdeauna o calitate superioară, este important să obțineți perechea potrivită de pantofi de alergare – să îi testați chiar la un magazin de alergare. Găsiți îmbrăcăminte de bună calitate, care nu vă deranjează și nu va cauza probleme atunci când începeți să alergați în ea mai mult timp.

Distanța este relativă
Antrenamentul tare pentru a vă îmbunătăți timpul de 10Km sau 5Km (sau, într-adevăr, timpul pentru o distanță mai scurtă) este la fel de plin de satisfacții – și are avantajul de a consuma mai puțin din timpul tău liber. Distanțele mai scurte pun și mai puțină presiune – dacă un 5Km merge în neregulă, poți să faci altul o săptămână mai târziu. Motivul pentru care profesioniștii participă doar o dată pe an la un maraton- cel mult – este că recuperarea de la un exercițiu greu de 26,2 km poate dura săptămâni, dacă nu, chiarluni.

Folosteste-ți capul
Studiile au arătat în mod repetat că limitele rezistenței noastre sunt dictate atât de capul nostru, cât și de corpul nostru. Puteți exercita singuri această armare pozitivă prin găsirea unei mantre pentru a repeta în capul tău. De asemenea, întotdeauna rupeți o lungă perioadă de timp în bucăți ușor de manevrat, astfel încât să pară mai puțin descurajante și epuizante.

Somn și nutriție
Poate părea că un sportiv „potrivit” trebuie să-și facă griji, dar somnul – sau lipsa acestuia – și alimentația necorespunzătoare pot să vă împiedice în mod serios recuperarea. Dacă am avut un motto de antrenament, ar fi: „Nu este vorba despre cât alergi,este vorba despre cât poți duce”. Nu trebuie să vă ”îndopați” cu shake-uri proteice,asigurați-vă că aveți suficient somn și că mâncați sănătoș .

loading...

Add comment