Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Infinitul albastru:Lacul Bucura din Munţii Retezat

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din România, situat la o altitudine de 2.040 metri sub Vârful Peleaga din Munții Retezat, parte a Parcului Național Retezat.Lacul este unul dintre principalele obiective turistice din Parcul Retezat, iar drumeția spre Bucura este la fel de spectaculoasă ca destinația. Lacul Bucura este una dintre destinațiile preferate pentru pasionații de drumeții.Adâncimea maximă a lacului este de 15,5 metri în apropierea fluxului Izvorului Pelegii, fiind alimentat de cinci izvoare principale.

Munții Retezat sunt considerați perla Carpaților. Dificultatea traseelor este mai mult decât compensată de peisajele spectaculoase și de sentimentul de a fi într-un loc unic.Numai acești munți au peste 50 de lacuri glaciare, printre care, de menționat, sunt Lacul Zănoaga – cel mai adânc lac glaciar din România, Tăul Porții – cel mai înalt lac din Retezat și Lacul Bucura – cel mai mare lac glaciar din România.

Drumul care duce spre lac pornește de la drumul național DN68 care face legătura între Caransebeș și Hațeg.Pentru a ajunge la Bucura, puteți porni din satul Cârnic. Singura cale de acces este un drum forestier, acoperit cu bolovani mari care se înmulțesc cu cât urci mai mult. Dacă o urmați, mai întâi veți ajunge la Cabana Pietrele după o plimbare de două ore. De aici, vă continuați traseul prin pădurea de conifere până ajungeți în Cabana Gențiana. Apoi, poteca vă duce pe un platou de munte dificil, care este acoperit cu bolovani uriași și copaci de ienupăr.Lacul este înconjurat de pădure.Există posibilitatea de a face camping lângă lac, în timpul verii, deși temperaturile aici sunt foarte scăzute și vara. Puteți găsi cazare și în cabanele din zonă.

Odată ajuns acolo, vei fi pe deplin răsplătit pentru efortul depus. Frumusețea pură și nealterată a acestui loc, vârfurile de munte la îndemână, aerul proaspăt, izvoarele necontaminate limpezi, fauna , va trebui să porniți într-o drumeție spre acest loc minunat pentru a înțelege toate aceste lucruri.

loading...

Add comment