Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cheile Turzii – o destinatie de care te îndrăgostești la prima vedere

România este o țară extrem de frumoasă cu peisaje incredibile.Iar Cheile Turzii este unul dintre cele mai impresionante peisaje, deși pare relativ necunoscut pentru mulți călători.Cheile Turzii sunt o rezervație naturală situată la aproximativ 40 de kilometri Cluj-Napoca, capitala Transilvaniei.Aria protejată de interes național. se întinde pe o lungime de 2.90 km și prezinta o inaltime a peretilor de pana la 200 m.În comparație cu munții dramatici din alte părți ale României, terenul din jurul Clujului este destul de inegalabil. Cu toate acestea, la doar câteva minute de orașul Turda se află un canion de calcar uluitor, implorând să fie explorat. De-a lungul a mii de ani, eroziunea a sculptat aici pe pământ, iar rezultatul este un paradis aventurier.

Drumeția Cheilor Turzii este relativ ușoară pentru o persoana obișnuită.Există mai multe rute din care să alegeți, care variază în funcție de distanță și dificultate. Cel mai ușor dintre toate este pur și simplu să mergi prin fundul defileului în sine.Urmați drumul pârâului liniștit, flancat de pereții precipitații de piatră.Câteva poduri mici și cabluri de oțel din anumite locuri fac ca toate zonele schițate să poată fi trecute de aproape orice peersoană.Mersul de la un capăt la celălalt durează aproximativ 1/2 ore, mai mult sau mai puțin în funcție de cât timp admirați peisajele.Drumeția pe partea de sus este locul în care lucrurile devin puțin mai dificile.Conform semnelor postate, distanța este de 6 km și ar trebui să dureze 4 ore.

Pentru cei care doresc un pic mai mult de emoție, Cheile Turzii este un loc minunat pentru multe activități. Când luam în vedere priveliștile spectaculoase din vârf, am văzut mai multe persoane cu parapanta în sus de canion. De asemenea, partea de est a defileului este unul dintre cele mai importante locuri de alpinism din România. Există și o tiroliană superbă care atrage iubitorii de senzații tare.

În caz contrar, pentru cei care doresc doar să se relaxeze într-un cadru natural, există o mulțime de spații pentru a sta în iarbă și a te bucura de un picnic copios. Și dacă ai uitat coșul, fără griji, sunt căsuțe cu produse alimentare care vând gustări delicioase românești.In zonă turistii pot gasi si locuri de campare sau chiar căsuțe.

loading...

Add comment