Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cataplasma-cu-tarate

Cataplasma cu varză și tărâțe,un remediu natural pentru durerile articulare, durerile musculare și entorse

Pentru a pregăti acest remediu se vor folosi târâțe de borș acru de casă.Taratele de bors se filtreaza bine de excesul de apa, cu ajutorul unui tifon sau o sita cât mai deasă.Se taie câteva frunze de varză dintr-o varza mare, proaspătă.Frunzele de varză se zdrobesc ușor prin presare cu un răsucitor de lemn, pentru a elimina sucul din frunză.Se pune târâțea de borș pe frunza de varză întinsă bine, după care se întinde o bandă elastică și se așează pe ea frunza de varză cu borș.Pozitionam banda elastica cu frunza de varza si tarate de bors pe zona dureroasa. Bandajam cu banda elastica, astfel incat compresa sa se aplice bine pe zona dureroasa.Se poate pune opțional o folie alimentară peste,pentru a evita scurgerea tărâțelor.Se lasă circa 2-4 ore peste zona afectată.Când frunza de varză începe să-și schimbe culoarea, este îndepărtată imediat.Cataplasmele pot fi lăsate și pe timpul nopții, dar după câteva ore, ingredientele își pierd proprietățile, iar zona se va încălzi foarte mult, riscând iritații.Deci, nu este recomandat să le lăsați așa mult timp.

Frunzele de varză pot fi folosite atât calde sau reci.Pentru o compresă rece, dați varza la frigider înainte de a începe procesul de mai sus.Pentru o compresă caldă, încălziți frunza în cuptorul cu microunde timp de 15-30 de secunde.Apoi puteți sări peste pasul cu sucitorul, deoarece căldura va scoate sucul de varză.

Deși nu există nicio dovadă științifică, frunzele de varză au fost folosite de ani de zile ca un remediu natural, ieftin pentru a trata durerile articulare și inflamația. Frunzele de varză sunt bogate în vitamine și fitonutrienți, precum antociani și glutamina, ambele având proprietăți antiinflamatorii.Atat compresele cat si cataplasmele se aplica extern, in zona suparatoare, pentru a permite ca elementele sa fie absorbite de organism.Cataplasmele cu varză ajută la eliminarea umflăturilor și la reducerea durerii.Legumele crucifere precum varza conțin mulți antioxidanți diferiți despre care s-a demonstrat că reduc inflamația cronică.Și, deoarece ușurează inflamația, poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.

Frunzele de varză pot ajuta la reducerea disconfortului cauzat de inflamație, dar ele nu pot trata o infecție gravă.Dacă sunte prezente și alte simptome cum ar fi febra, este posibil să aveți nevoie de antibiotice și de consultația unui medic specialist.

loading...

Add comment