Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Lucrurile pe care nu le spui din teama de a răni pe cineva,te rănesc pe tine”.

În momentul în care îmi dau seama că cineva este rănit, mă opresc.Mintea mea încetinește. Brațele îmi cad tare în lateral.Ce să fac? Chiar și cei mai optimiști dintre oameni le este greu să-i cuprindă pe cei care au lovit fundul prăpastiei.Și asta pentru că momentele ca acestea sunt rare.

A fi concediat. O despartire neasteptata. Pierderea unui prieten. Depresie severa. Părinții au divorțat. Moartea unei persoane dragi.Este o durere uluitoare care se blochează adânc în piele, care durează luni, dacă nu chiar ani, pentru a se recupera. Și când ești singurul lor salvator pentru a atenua această suferință, fiecare cuvânt pe care îl spui contează.Și cele spuse nu pot fi anulate. Sau uitate.Așa că data viitoare gândiți-vă cu atenție înainte de a umple tăcerea cu cuvinte greșite. Pentru că ultimul lucru pe care îl doriți este să răniți pe cineva care vă privește pentru a-i îndepărta durerea.Deoarece, în final toate acestea ajung să te rănească pe tine.

Când cineva se întristează, nu presupuneți că știți ce simte, pentru că, sincer, nu faceți asta.De exemplu, dacă prietenul tău și-a pierdut părinții, nu-l vei ajuta spunând: „Știu prin ce treci. Va trece.” Respectarea experienței cuiva este bună dacă este pozitivă. Dar în situații mai delicate, acest răspuns te face să arăți insensibil și cu inimă rece. Nu tratați durerea cuiva ca fiind ceva ușor de depășit.

Fii sincer despre cum te simți. Chiar dacă nu știți cât de greu trebuie să fie pentru ei, spuneți-o. Este mai bine decât să te prefaci că va fi bine.Doar asigurați-vă că vă susțineți sentimentele cinstite cu o declarație împuternicitoare care le stimulează curajul de a-și deschide sentimentele. Se vor simți mai puternici în interior dacă faceți acest lucru.

Nu folosiți niciodată cuvintele „Ar putea fi mai rău”.Acesta este probabil unul dintre cele mai nepăsătoare lucruri pe care le puteți spune, chiar dacă este adevărat. Da, se poate întâmpla ceva mai rău în comparație cu situația noastră actuală, dar ce bine ar aduce asta dacă menționați asta.Veți aduce mai multă agonie inutilă decât ceea ce există deja, chiar dacă încercați doar să atenuați gravitatea situației.

Uneori, este mai bine să nu spui nimic și să asculți doar. Le permite persoanelor de lângă tine să-și deschidă sentimentele și să se simtă mai conectate cu tine – fizic și mental.Cu toții avem ceva în comun aici: dorința de a fi un erou atunci când cineva doare. Sa fii acolo. Asculta. Afișați suport. Acestea sunt cele mai bune metode de a arăta că sunteți acolo când au nevoie cel mai mult.

loading...

Add comment