Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 locuri cu un urias efect terapeutic, din Romania, in care trebuie sa mergi – Aici se respira cel mai curat aer

România are numeroase locuri pitorești și naturale unde aerul este considerat a fi extrem de curat și sănătos. Aceste locuri sunt adesea vizitate pentru efectele lor terapeutice asupra stării de bine a oamenilor.

Desi pare greu de crezut, in Romania se respira mai bine decat in Elvetia! Ce-i drept, doar in anumite zone ale tarii, pe care le poti transforma in destinatii inedite pentru vacantele tale.

Sunt locurile mioritice unde poti face o „cura” zdravana de aer proaspat, dincolo de betoanele si noxele citadine, noteaza one.ro

Vrei sa scapi de poluarea din orasul tau? Sa fugi departe de betoanele incinse de canicula si de zgomotul infernal al claxoanelor?

Ce zici de o escapada in locurile cu cel mai curat aer din Romania?

Iata care sunt zonele linistite, cu privelisti incantatoare, unde te poti relaxa si unde poti respira aer proaspat, potrivit one.ro:

1.Poiana Marului se afla la 150 de kilometri de Timisoara si este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. Această localitate a devenit cunoscută pentru calitatea aerului său excepțional de curat, fiind desemnată locul unde se respiră cel mai curat aer din Europa, conform unui clasament realizat de Asociația Respire. Această recunoaștere subliniază importanța conservării mediului înconjurător și a aerului sănătos pentru comunitatea locală.


2.Salina Slanic se afla la aproximativ 100 de kilometri de Bucuresti; Salina Slănic este una dintre cele mai mari mine de sare din Europa și este situată în orașul Slănic, județul Prahova. Această minunată atracție turistică subterană oferă oportunitatea de a explora galerii subterane spectaculoase sculptate în sare, care sunt însoțite de lacuri sărate, stalactite și stalagmite. Salina Slănic este un loc fascinant pentru turiști și pentru cei interesați de istoria mineritului de sare.


3.Cluj-Napoca. Orasul din inima Transilvaniei a fost desemnat locul unde se respira cel mai curat aer, potrivit unui clasament intocmit de Asociatia Respire; Orașul este renumit pentru universitățile sale de prestigiu, pentru atmosfera sa vibrantă și pentru numeroasele evenimente culturale și festivaluri care au loc aici. De asemenea, Cluj-Napoca oferă o serie de atracții turistice, inclusiv arhitectură istorică, muzee, piețe și parcuri frumoase.


4.Botosani. Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeana, Botosaniul este singurul oras din tara care indeplineste regulile privind suprafata optima de spatiu verde. Orașul Botoșani este renumit pentru peisajele sale pitorești, pentru istoria și cultura bogată, precum și pentru frumoasele sale biserici și mănăstiri. De asemenea, Botoșani se poate mândri că este singurul oraș din țară care îndeplinește normele impuse de Uniunea Europeană privind suprafața optimă de spațiu verde.


5.Baile Tusnad. Statiunea din judetul Harghita afla la 650 de metri altitudine si este cel mai mic oras din tara. Acest oraș mic este renumit pentru proprietățile sale terapeutice, fiind o stațiune balneo-climaterică din 1928. Datorită ozonului și ionilor negativi din aerul său curat, Băile Tușnad oferă un mediu propice pentru relaxare și refacere a sănătății.


6.Breaza. Inca din anul 1928 orasul din din judetul Prahova este statiune balneo-climaterica, iar aici poti respira aer curat datorita ozonului si ionilor negativi, cu efect terapeutic.

loading...

Add comment