Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Castelul Bran,una dintre cele mai preţioase construcţii din lume.Se află pe locul 3 în topul celor mai frumoase castele din Europa.

Castelul Bran este probabil cel mai cunoscut dintre toate castelele din România.Cunoscut în Europa sub numele de Castelul lui Dracula, în ciuda faptului că nu există nicio dovadă între scriitorul romanului Dracula, irlandezul Bram Stoker care descrie perfect în prima ediţie a romanului castelul Bran, și această locație incontestabilă din viața reală. Adevărul este că Bram Stocker nu a fost niciodată în România și şi-a construit întreaga poveste inspirându-se din cărți și imagini care îl descriau pe Vlad Dracul (Ţepeş) și din povestirile despre castelul Bran.Istoria Castelului Bran este legată de Vlad Ţepeş.În timpul primei domnii, Vlad Ţepeş a fost un aliat al locuitorilor din Transilvania din Bran și Brașov, luptând împotriva otomanilor. În timpul celei de-a doua domnii a cucerit cetatea Bran și a ucis mulți sași.

Castelul Bran este un exemplu de arhitectură gotică. Castelul se află în vârful unei stânci înalte de 200 de metri, în inima Transilvaniei sau în Munții Carpaților Meridionali.Aspectul său medieval, cu turnuri ascuțite, coridoare înguste, scări abrupte și camere întunecate, a alimentat imaginația multor turiști, scriitori și regizori de film.

Construit pe locul unei fortărețe cavalere teutonice datând din 1212, castelul Bran a fost documentat pentru prima dată într-un act emis la 19 noiembrie 1377, oferindu-le sașilor din Kronstadt (Brașov) privilegiul de a construi Cetatea.Din 1920 până în 1948 Bran a servit ca reședință regală, un dar al Brașovului, reginei Maria a României.Castelul este în zilele noastre un muzeu deschis turiștilor, care prezintă artă și mobilier colectate de regina Maria.

Datorită presupusei sale legături atât cu Dracula, cât și cu familia regală românească, Castelul Bran este un loc unde se întâlnesc legende și istorie, creând o experiență de neuitat pentru toți cei care trec prin porțile sale. Unicitatea sa i-a adus castelului Bran un loc binemeritat în „top 10 cele mai frumoase castele din lume”, condus de CNN. Castelul are vedere spre satul pitoresc Bran, care oferă un muzeu etnografic în aer liber, format din case vechi de sat în stil local complet cu mobilier, obiecte de uz casnic și costume.

loading...

Add comment