Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sfaturi pentru a ne feri de virusul gripal

Probabil că ați auzit că și țara noastră se confruntă cu o gripă care poate avea complicații și poate duce la decesul pacientului.De asemenea, peste tot în lume se vorbește despre temutul coronavirus, care a dus la decesul a peste 200 de persoane până la ora actuală.Acest virus este destul de periculos și afectând zone precum nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei, printre care febră și dificultăți în respirare.Acest virus se poate transmite de la animal la om, dar și de la om la om.

Pentru că până acum nu s-a găsit un vaccin împotriva acestui tip de coronavirus, de aceea, cea mai bună metodă de a preveni infecția este de a evita expunerea la acest virus.Specialiștii ne recomandă să avem foarte mare grijă la regulile de igienă și să evităm zonele aglomerate.Iată în continuare câteva dintre regulile care trebuie să le respectăm dacă vrem să stăm departe de virușii gripali.

Atunci când ieșiți afară, trebuie să vă luați haine adecvate pentru temperatura din aer, să purtați mănuși, fular și căciulă.Să consumați cât mai multe lichide, fructe și legume în această perioadă.Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Folosiți un produs de spălare a mâinilor pe bază de alcool care conține cel puțin 60% alcool, dacă nu aveți la îndemână apă și săpun.Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile nespălate.Evitați contactul strâns cu persoanele bolnave.Stați în casă atunci când sunteți bolnav.Acoperiți-vă tusea sau strănutul cu un șervețel, apoi aruncați servețelul în coșul de gunoi.Aveți mare grijă să nu vă acoperiți cu mâna, deoarece mai apoi puteți să atingeți diferite obiecte, sau să strângeți mâna cu persoane cunoscute.Curățați și dezinfectați din când în când obiectele și suprafețele atinse frecvent.Acestea sunt obiceiuri cotidiene care pot ajuta la prevenirea răspândirii mai multor viruși.

Din nou, toate acestea sunt protecții de bază care ar trebui să fie lucruri normale, cotidiene.Dacă dvs. doriți, puteți opta și pentru protecțiile suplimentare, cum ar fi purtarea măștilor și mănușilor medicinale în zonele aglomerate.Nu uitați- cea mai bună apărare împotriva bolii este un sistem imunitar puternic.Corpul dvs. este mai capabil să lupte împotriva bolilor atunci când sistemul tău imunitar este puternic.Pentru a face acest lucru, dormiți suficient de mult noaptea, rămâneți hidratat, minimizați alimentele prelucrate excesiv și obțineți suficienți micronutrienți din dieta dvs. zilnică.

loading...

Add comment