Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Să îmbătrânim cu întelepciune, nu cu amărăciune…”

Cu toții avem ceva în comun. Îmbătrânim.Nu este surprinzător faptul că această problemă demografică este adesea bombardată cu tot felul de lucruri anti-îmbătrânire, cum ar fi creme antirid pentru fiecare parte a corpului nostru, cure miraculoase anti-întinerire, injecțiile cu botox și faceliftul care a devenit o normă pentru unele persoane și chiar intervențiile chirurgicale cosmetice disponibilă pentru aproape fiecare parte a corpului nostru.

Ei bine, ne putem întreba ce este în neregulă cu asta? Ce este greșit în a dori să arăți mai bine? Și aici este marea problemă, cred. Noi, ca societate, rezistăm la îmbătrânire, în loc să o îmbrățișăm cu întelepciune nu cu amărăciune.În loc să ne dezvăluim părul cenușiu sau ridurile bine câștigate, odată cu trecerea vârstei, noi le disprețuim. În loc să ne minunăm de corpurile noastre îmbătrânite și de modul în care acestea au fost testul timpului, noi le respingem și încercăm să le schimbăm. În loc să recunoaștem și să prețuim înțelepciunea și compasiunea care vin de la vârstă și din experiențele noastre de viață, ne fixăm asupra amintirilor noastre eșuate și a rezistenței scăzute.Ne concentrăm pe ceea ce am pierdut, nu pe ceea ce am câștigat. Și această atitudine ne doare.

Deci, cum ne putem simți mai bine în ceea ce privește îmbătrânirea? Ei bine, totul ține de modul în care o privim – cum alegem să ne vedem pe noi înșine și pe cei din jurul nostru.Trebuie să începem să privim îmbătrânirea într-o lumină mai pozitivă.Trăirea unui stil de viață sănătos pe măsură ce înaintăm în vârstă nu numai că aduce beneficii corpurilor noastre, ci și minților noastre. De exemplu, o alimentație sănătoasă poate elimina boli precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și, eventual, demența.Somnul suficient poate reduce și riscul nostru pentru aceste boli.Exercițiile fizice, nu numai că ne mențin mai activi, dar, de asemenea, eliberează acele endorfinele importante, care declanșează sentimente pozitive.Socializarea și continuarea explorării pasiunilor noastre sunt importante pe măsură ce îmbătrânim, iar studiile au arătat că cei cu un cerc social vibrant trăiesc mai mult decât cei cu puține legături sociale.

Concluzia este că nu putem schimba faptul că îmbătrânim, dar putem schimba modul în care vedem procesul.Nu putem întoarce timpul mai mult decât îl putem transmite rapid, dar putem fi atenți și să îmbrățișăm acest moment în care suntem acum. Să îmbătrânim cu înțelepciune, nu cu amărăciune, fără să ne gândim la trecut și să ne ocupăm de viitor. Să ne trăim viața în cel mai bun mod posibil în fiecare zi.

loading...

Add comment