Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Să nu-ți fie teamă să pierzi pe cineva.Oamenii predestinați de soartă nu se pierd” -Osho

Osho, sau Bhagwan Rajneesh, pe numele său real, a fost una dintre cele mai luminate minți mistice ale secolului XX. Deși unii au găsit învățăturile sale și înțelegerea lui spirituală, o depărtare minunată de credințele tradiționale conservatoare, Osho a influențat mii de adepți în timpul vieții sale. Învățăturile lui continuă să impresioneze mintea tinerilor credincioși până în zilele noastre. O parte din aceasta se datorează faptului că i-a inspirat să se elibereze de cătușele de care societatea și tradițiile i-au legat.Iată în continuare cele mai bune sfaturi spuse de Osho.

„Oamenii iau totul atât de în serios, încât devine o povară pentru ei. Învață să râzi mai mult. Pentru mine, râsul este la fel de sfânt ca și rugăciunea.”

„Dacă suferi e din cauza ta.Dacă ești fericit, tot din cauza ta.Nimeni altcineva nu este responsabil – tu și numai tu.Tu ești iadul tău,dar și raiul tău.”

„Există momente în care Dumnezeu vine să bată la ușa ta. Acest lucru se poate întâmpla într-un milion de moduri – printr-o femeie, bărbat, copil, dragoste, floare, apus de soare sau răsărit de soare … Fii deschis să-l auzi.”

„Viața este o serie de puzzle-uri și mistere. Ea nu poate fi previzibilă și nici prezisă. Dar există întotdeauna oameni care ar prefera o viață fără secrete și care ar îndepărta frica, îndoiala și anxietatea.”

„Dacă ești bogat, nu te gândi la asta. Dacă ești sărac – nu-ți lua sărăcia în serios. Dacă ești capabil să trăiești în pace, ținând cont că lumea este doar o piesă de teatru, vei fi liber și nu vei avea de suferit. Suferința apare doar dintr-o atitudine serioasă față de viață. Începeți să tratați viața ca pe un joc și să vă bucurați de ea.”

„Să nu-ți fie teama să pierzi pe cineva.Oamenii predestinați de soartă nu se pierd.Cei care se pierd apar în viața ta pentru a învăța de la ei.”

„Curajul se deplasează în necunoscut, în ciuda tuturor temerilor. Curajul – nu înseamnă absența fricii. Îndrăzneala vine atunci când ai tot mai mult curaj.Cu toate acestea, la început nu există o mare diferență între un laș și curajos. Singura diferență este că lașul își ascultă temerile și le urmărește, iar curajosul îi lasă deoparte și merge mai departe.”

„Fie ca râsul să fie rugăciunea ta. Râzi mai mult. Nimic nu eliberează energiile blocate mai bine ca râsul.Nimic nu te face mai inocent cum o face râsul.”

„Iubirea trebuie să se nască din tăcere, din luciditate, din meditație.Ea nu înlănțuie niciodată.”

„Numai timpul îți va da răspunsurile pe care le cauți, și ți le va da atunci când vei uita întrebările.”

loading...

Add comment