Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ceapa este un remediu natural pentru multe probleme de sanatate:10 întrebuințări mai puțin știute.

Alături de usturoi, ceapa este considerată una dintre cele mai sănătoase legume din lume, deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate.Ceapa este o sursă bogată de vitamina B6, C, mangan și fibre dietetice. În acest articol, vă vom prezenta de ce ceapa este atât de benefică pentru sănătatea dumneavoastră generală.

 1. Ceapa este bogată în nutrienți, ceea ce înseamnă că este săracă în calorii, dar bogată în vitamine și minerale.
  Această legumă este deosebit de bogată în vitamina C, un nutrient implicat în reglarea sănătății imune, producția de colagen, repararea țesuturilor și absorbția fierului.Vitamina C acționează, de asemenea, ca un antioxidant puternic în corpul dumneavoastră, protejându-vă celulele împotriva daunelor provocate de moleculele instabile numite radicali liberi.
 2. Scade colesterolul rău.
  Studiile efectuate la Universitatea Chineză din Hong Kong arată că ceapa poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău.Studiile arată că consumul zilnic de jumătate de ceapă crudă poate contribui la creșterea colesterolului HDL bun cu 30%. Arpagicul, usturoiul și șalota sunt, de asemenea, eficiente.
 3. Crește cantitatea de glutation
  Glutationul este unul dintre cei mai importanți antioxidanți. Corpul nostru produce chiar mai mult din el mâncând o mulțime de ceapă și, de asemenea, alte legume, cum ar fi conopida și broccoli. Acest antioxidant poate preveni cancerul, bolile de inimă și chiar boala Alzheimer.
 4. Ceapa tratează răcelile.
  Cel mai bun mod de a opri răceala și dezvoltarea durerii în gât era să mănânci o ceapă! Vitamina C este vinovatul responsabil.
 5. Poate ajuta la menținerea glicemiei sub control.
  Ceapa conține disilfur de alil propil (ulei de ceapă). Acest ulei acționează într-un mod similar cu modul în care insulina ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Cercetările limitate arată că ajută la reducerea glicemiei.
 6. Îndepărtează petele întunecate ale pielii.
  Amestecarea sucului de ceapă cu o cantitate egală de oțet de mere poate elimina petele întunecate de pe piele, atunci când se aplică de două ori pe zi.Melasma sau hiperpigmentarea sunt adesea cauzate de soare, contraceptive sau sarcină. Atât ceapa, cât și oțetul de cidru ajută la echilibrarea pH-ului pielii.
 7. Detoxifiere cu ceapă.
  Unul dintre cele mai îngrijorătoare aspecte ale mediului nostru este cât de mult suntem expuși unor metale urâte.Aceste metale fac mult rău în corpul nostru. Trebuie să scăpăm de acestea prin detoxifiere. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a găsi alimente care conțin metionină și cistină, care sunt aminoacizi care conțin sulf. Ceapa are o mulțime de acești aminoacizi, astfel încât sunt într-adevăr un mod excelent de detoxifiere.
 8. Ceapa poate ajuta la prevenirea cancerului.
  Studiile publicate în Jurnalul Institutului Național al Cancerului arată că consumul regulat de legume din familia familiei allium (ceapă, usturoi și ceapă) poate contribui la reducerea incidenței cancerului de prostată. Studii similare arată că ratele de cancer de stomac și de sân pot fi reduse și prin consumul de ceapă.
 9. Ceapa ajută la menținerea sănătății creierului.
  Studiile arată că consumul de ceapă poate ajuta atunci când creierul este deteriorat de un accident vascular cerebral sau de un cheag. Se pare că joacă un rol important în sănătatea noastră mentală.
 10. Poate spori sănătatea digestivă.
  Ceapa este o sursă bogată de fibre și prebiotice, care sunt necesare pentru o sănătate optimă a intestinului.Bacteriile intestinale se hrănesc cu prebiotice și creează acizi grași.Cercetările au arătat că acești acizi grași cu lanț scurt întăresc sănătatea intestinelor, măresc imunitatea, reduc inflamațiile și sporesc digestia.
loading...

Add comment