Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ai răcit? Încearcă rețeta tradițională a bunicilor, ceapă și miere

Siropul de ceapă este un leac băbesc folosit pentru gripă şi tuse, deoarece are proprietăţi antiseptice şi antiinfecțioase.Este o metodă eficientă și gustoasă, pe care chiar și copiii voștri o vor plăcea. În timp ce calmează gâtul iritat, acesta reduce și mucusul și ușurează tusea.Unul dintre cele mai bune lucruri despre el este că nu este nevoie de timp. Și tot ce ai nevoie sunt două ingrediente foarte comune – miere și ceapă.

Pentru a prepara acest sirop, vom avea nevoie de 1 ceapă mare feliată și miere.Taie ceapa felii egale și pune-o la baza unui borcan.Apoi toarnă un strat de miere și continuă să alternezi straturile până umpli borcanul.Când ai terminat, lasă siropul timp de 8-12 ore.Apoi ia câte o lingură atunci când ai nevoie.
O altă rețetă este cu 250 ml de apă și două cepe mici, de mărimea unui ou. Curățăm cepele de rădăciună, dar și de coajă, deoarece această are substanţe benefice şi se adaugă în apă când această ajunge în punctul de fierbere. Se lasă 10 sau 15 minute.Adaugă apoi miere dup gust, când fiertură de ceapă a ajuns la o temperatura la care poţi să o bei.

În ciuda faptului că a fost folosit timp de mai mulți ani în remedii tradiționale pentru tuse, ceapa și mierea au unele suporturi științifice.
Ceapa are uleiuri volatile care conțin compuși cu sulf. În timp ce îi oferă cepei gustul și mirosul acru, sunt de asemenea medicinale. Se dispersează cu ușurință în tot corpul și pot intra în interiorul bacteriilor și organismelor fungice. De asemenea, stimulează producția de celule albe din sânge – cele care asigură propria apărare și protecție a organismului nostru.
Iar mierea este bogată în minerale, enzime, mai multe vitamine B, prebiotice și antioxidanți.Are proprietăți antibacteriene puternice și servea oamenilor ca aliment și ca medicament timp de câteva milenii.Mierea reduce iritarea gâtului și a pielii.

loading...

Add comment