Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Timpul petrecut în fața ecranelor duce la tulburări psihiatrice grave în rândul copiilor

La un moment dat, unui copil cu aceste simptome i se poate pune un diagnostic de sănătate mintală, cum ar fi depresia majoră, tulburarea bipolară sau ADHD și să i se ofere chiar și tratamente corespunzătoare, inclusiv terapie și medicamente. Dar de multe ori aceste tratamente nu funcționează foarte bine, iar spirala descendentă continuă.

Ce se întâmplă?
Atât părinții, cât și doctorii pot da un diagnostic greșit.Adică încearcă să trateze ceea ce pare un caz de caz în tulburări mintale, însă nu reușesc să excludă și să abordeze cea mai frecventă cauză de mediu a unor astfel de simptome , care este utilizarea zilnică a telefonului mobil și a tabletei. Indiferent dacă există vreun diagnostic „adevărat” care stă la baza, tratarea cu succes a unui copil cu disfuncționare a dispoziției necesită eliminarea metodică a întregii utilizări a gadgeturilor timp de câteva săptămâni, pentru a permite sistemului nervos să se „reseteze”.Dacă acest „tratament” este făcut corect, poate produce un somn mai profund, o dispoziție mai luminoasă și mai uniformă, o mai bună concentrare și organizare și o creștere a activității fizice. Capacitatea de a tolera stresul se îmbunătățește, astfel încât distrugerile se diminuează atât în ​​frecvență, cât și în severitate.Copilul începe să se bucure de lucrurile cu care obișnuia să se bucure înainte, este mai atras de natură, iar jocul imaginar sau creativ revine.

Creierul copiilor este mult mai sensibil la utilizarea electronică decât își dau seama majoritatea dintre noi. De fapt, contrar credinței populare, nu este nevoie de multă stimulare electronică pentru a da peste cap un creier sensibil și în continuă dezvoltare.De asemenea, mulți părinți cred în mod greșit că timpul interactiv al ecranului – utilizarea internetului sau a rețelelor de socializare, textingul, e-mailul și jocurile – nu este dăunător, în special în comparație cu timpul ecranului pasiv, cum ar fi vizionarea TV.De fapt, timpul interactiv al ecranului este mai probabil să provoace probleme de somn, starea de spirit și cognitive, deoarece este mai probabil să provoace o utilizare hiperarousă și compulsivă.

Telefonul și tableta perturbă somnul copiilor.
Deoarece lumina de pe dispozitivele de ecran imită ziua, suprimă melatonina, un semnal de somn eliberat de întuneric. Odată ce corpul nostru este perturbat, apar tot felul de reacții nesănătoase, cum ar fi dezechilibrul hormonal și inflamația creierului.Chiar și mici schimbări ale sensibilității la dopamină pot provoca ravagii cu privire la cât de bine se simte și funcționează un copil.

Telefonul și tableta induce reacții de stres copiilor.
Atât stresul acut cât și stresul cronic produc modificări în chimia creierului și a hormonilor care pot crește iritabilitatea. Într-adevăr, cortizolul, hormonul stresului cronic, pare a fi atât o cauză cât și un efect al depresiei – creând un ciclu vicios. În plus, atât căile hiperarous, cât și căile de dependență suprimă lobul frontal al creierului, zona în care are loc efectiv reglarea dispoziției.

Telefonul și tableta supraîncărcă sistemul senzorial, fracturează atenția și epuizează rezervele mentale.
Experții spun că ceea ce este adesea în spatele comportamentului exploziv și agresiv este concentrarea slabă. Atunci când atenția suferă, la fel și capacitatea de a prelucra mediul intern și extern al unuia, atât de mici cereri devin mari.

Telefonul și tableta desensibilizează sistemul de recompensare a creierului.
Mulți copii sunt „agățați” de electronice și, de fapt, jocurile eliberează atât de multă dopamină, substanţa chimică asociată „stimulării fericirii” încât în creier arată la fel ca și consumul de cocaină. Dar când căile de recompensă sunt suprautilizate, ele devin mai puțin sensibile și este nevoie de tot mai multe stimulări pentru a experimenta plăcerea.

loading...

Add comment