Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum să consumi măceșe în fiecare zi, pentru o sănătate de fier!

Ce sunt măceșele? Ei bine, sunt niște fructe mici, de obicei de culoarea roșu sau portocaliu, dar la unele specii culoarea variază de la purpuriu închis la negru. Fructul începe să se formeze la începutul verii și se înroșește la sfârșitul verii până în toamnă. Este folosit în mod obișnuit pentru a face brandy tradițională maghiară numită palinka, care este bine cunoscută în țări care au în comun istoria austro-ungară.

Fructele au o serie de utilizări. În primul rând, are rolul de a preveni o serie de afecțiuni – unele dintre acestea includ osteoartrita și afecțiunile stomacului. Poate fi utilizat și ca diuretic și laxativ ușor. Fructele sunt, de asemenea, utilizate pentru diferite tipuri de inflamații gastrice. Sunt extrem de eficiente în tratarea unei largi varietăți de afceșiuni ale sănătații. Să vedem care sunt acestea.

1. Prevenirea cancerului și a altor boli cronice
Conform unui studiu, extractul de măceșe a redus creșterea și migrarea celulelor cancerului de sân. Extractul de fructe a împiedicat, de asemenea, creșterea cancerului în creier, un loc în care celulele cancerului mamar tind să se răspândească. Măceșele, surprinzător, conțin, de asemenea, licopen, compusul care le conferă culoarea roșie. Lycopenul este popular pentru activitatea sa anticanceroasă . Stimulează comunicarea între celule, a căror deteriorare conduce la creșterea tumorilor canceroase.

2. Scad nivelul de colesterol
Aportul regulat de măceșe a fost legat de scăderea nivelului de colesterol.Fructul este deosebit de eficient la pacienții obezi – pacienții care au consumat zilnic o băutură din pulbere de măceșe timp de șase săptămâni au înregistrat o scădere semnificativă a nivelului total de colesterol din sânge cu până la 5%. Această scădere poate chiar reduce riscul bolilor cardiace cu 17%. Poate fi, de asemenea, folosit ca o alternativă sigură la medicamentele anti-colesterol.

3. Beneficii suplimentare de vitamina C
Măceșele sunt atât de pline de vitamina C încât nutrienții merită o mențiune specială. Apropo, știați că fructul conține de 60 ori mai mult decât vitamina C găsită într-o portocală? Unul dintre beneficiile majore ale vitaminei C este producția de colagen. Colagenul este o proteină care formează țesutul conjunctiv în organism. De asemenea, vitamina tratează inflamația și îmbunătățește imunitatea.

4. Ajută la prevenirea artritei
Într-un studiu, pacienții care au primit măceșe crescut au prezentat îmbunătățiri mai mari în condițiile artritice.Studiul a fost efectuat pe 300 de pacienți cu osteoartrită.

5. Poate ajuta la tratarea diabetului zaharat
Anumite studii sugerează că aportul regulat de 40 grame de pulbere de măceșe poate scădea nivelul zahărului din sânge și poate ajuta la tratamentul diabetului.

6. Îmbunătățirea sănătății pielii
Uleiul din fructele de măceșe pătrunde adânc în straturile pielii și îmbunătățește sănătatea pielii. Vitamina C, așa cum am văzut, stimulează producerea de colagen și reduce ridurile și liniile fine. Fructul conține și vitamina A care îmbunătățește conținutul de umiditate al pielii.

loading...

Add comment