Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
ceapa-beneficii

Diferența dintre ceapa albă,galbenă și roșie, pe care mulți nu o cunosc.Una dintre acestea are cele mai bune efecte.Hai să vedem care!

Probabil că fiecare dintre noi am folosit aceste 3 tipuri de ceapă la prepararea mâncărurilor sau lângă un fel de mâncare.Toate tipurile de ceapă sunt considerate a fi superalimente, cu un pronunțat efect antioxidant, anticancerigen, antiviral și antibacterian.Însă întrebarea este care dintre ele este cea mai sănătoasă și aduce cele mai bune beneficii organismului nostru?

Ceapa alba este bogata in vitamine (A, B si C), calciu, magneziu, fosfor, fier si potasiu. Principalul ei ingredient este alicina, componentul caruia i se atribuie o serie de caracteristici medicinale precum efectul antiinflamatoriu si antioxidant.Ceapa albă este foarte eficientă pentru tratarea răcelilor și afecțiunilor respiratorii.Are o aromă şi un miros mai nuantat decât ceapa galbenă sau cea roşie și un conţinut ridicat de apă.Protejează inima, este un probiotic natural, îmbunătăţeşte migrenele şi ajută la eliminarea toxinelor din organism

Trecem acum la ceapa galbenă, cea mai cunoscută și mai comună varietate de ceapă.Acest sortiment este cel mai utilizat la gătit, fiind un ingredient comun pentru nenumărate rețete.Totuși, ceapa galbenă este o adevărată comoară pentru organism, conține vitamine, minerale și diferite elemente esențiale, care au efecte benefice asupra adulților dar și copiilor. Ceapa galbenă este bogată în vitamine B, care stimulează metabolismul, producția de globule roșii și sistemul nervos, este o sursă de potasiu și magneziu. Ceapa conține antioxidanți și compuși care combat inflamația, scade nivelul de trigliceride și reduce colesterolul, precum și riscul de accidente cardio-vasculare.

Iar ultima, dar nu cea din urmă, este ceapa roșie.Ceapa rosie este cea care contine cea mai multă quercitina, comparativ cu celelalte tipuri de ceapă, un nutrient bomba cu puteri antioxidante nemaiintalnite la alte alimente.Acest antioxidant protejeaza celulele de formarea tumorilor maligne si favorizeaza circulatia sanguina. Quercitina este des folosita ca terapie in diferite tratamente medicale impotriva bolilor de inima, a cataractei sau a diabetului.Ceapa roșie este bogată în fier, calciu, vitamina C, K, B6 și alte minerale esențiale.Acestea sunt rar de găsit într-un singur produs, în natură, așa cum se întâmplă în cazul cepei roșii.Acest amestec de vitamine și minerale sunt esențiale și pentru sănătatea oaselor și circulația sângelui.Ceapa rosie poate fi un bun ajutor și în prevenirea cancerului de colon datorita fructo-oligozaharidelor.Acestea pot stimula bacteriile bune din colon.De asemenea, te poate scapa de constipație care poate fi foarte neplacută.

În concluzie, având în vedere lista proprietatilor de mai sus, castigatoare este ceapa rosie.Ceapa rosie este unul dintre cele mai bune ți gustoase alimente.

loading...

Add comment