Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cercetătorii spun că părinții nu dorm destul în primii 6 ani după nașterea unui copil

Adultii trebuie sa aiba nu mai putin de 7-9 ore de somn de calitate in fiecare noapte, potrivit Fundatiei National Sleep . Dar există o mică problemă. Nou-născuții nu acordă multă atenție acestor recomandări și își păstrează mamele și tații în permanență ocupați. Se pare că somnul insuficient poate fi foarte epuizat atât emoțional cât și fizic.

Este de la sine înțeles că toți noii părinți sunt conștienți de faptul că vor trebui să uite de somnul dulce în noaptea când un copil ajunge. Dar uneori ei cred că acest lucru nu va dura prea mult și că vor dormi mai mult pe măsură ce copilul crește. Dar dacă v-am spune că veți avea un somn mai scurt și de calitate inferioară timp de aproximativ 6 ani de la nașterea bebelușului, ce ați zici?

Pentru a afla acest lucru, cercetătorii au colectat date despre somn de la 4.659 de părinți din 2008 până în anul 2015. Mamele și tații au apreciat satisfacția somnului pe o scară de la 0 la 10, precum și durata somnului lor.

Rezultatele arată că în primele 3 luni de la naștere, mamele dorm în medie cu o oră mai puțin decât înainte . Poate că nu este surprinzător că tații au tendința de a dormi mai mult decât soțiile lor, dar pierd, de asemenea, în jur de 15 minute de odihnă pe noapte. La 6 ani după naștere, mamele dorm 20 de minute mai puțin, iar tații încă nu primesc 15 minute în urmă. Ambii părinți confirmă și o scădere a calității somnului.

Dr. Sakari Lemola, autorul studiului, a subliniat că ei nu se așteptau să descopere că somnul nu se recuperează nici măcar la 6 ani de la naștere. Dar el a explicat că fiecare vârstă ar putea avea probleme proprii. Cunii copii probabil încetează să mai plângă noaptea după un timp, dar atunci ar putea să aibă coșmaruri, să fie bolnavi sau doar să se trezească mai devreme decât părinții lor.

O observație curioasă a fost făcută pe parcursul cercetării. Părinții nu mai pierd somn dacă decid să aibă mai mulți copii. Somnul mamei care a dat naștere celui de-al doilea copil, se recuperează la nivelurile pe care le-a avut înainte de noua lor sarcină. Acest lucru se întâmplă deoarece calitatea și durata acestuia sunt deja mai grave datorită impactului primului copil.Aceste informații sunt foarte importante deoarece lipsa somnului poate duce la multe probleme critice. De exemplu, probleme legate de concentrare, accidente de mașină , creștere în greutate și diverse probleme de sănătate. Desigur, aceasta nu înseamnă că trebuie să nu mai dăm naștere din motive de viață și de sănătate. Scopul acestui articol este de a face părinții conștienți și de ai ajuta să înțeleagă ce ajustări de stil de viață trebuie să facă .

Acestea pot include gestionarea stresului, acceptarea ajutorului de la prieteni și rude sau solicitarea consultanței profesioniștilor. Este, de asemenea, benefic să prioritizeze somnul sănătos. Părinții noi pot să limiteze consumul de cafeină, să reducă expunerea la ecranele luminoase ale telefoanelor mobile sau ale televizoarelor din apropierea lor și să cadă de acord asupra unor rutine. Credem că acest lucru vă va ajuta să evitați multe așteptări și dificultăți nerealiste.

loading...

Add comment