Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

20 de citate de la Dale Carnegie, care te vor ajuta să descoperi secretul fericirii. Dacă vrei să schimbi oamenii – începe cu tine

Dale Carnegie – pedagog, psiholog şi scriitor american, este autorul celei mai bine vândute cărți „Cum să câștigi prieteni și să influențezi oameni” în 1936, peste 15 milioane de exemplare în lumea întreagă. El a ajutat oamenii să înțeleagă cu adevărat cât de puternice sunt abilitățile interpersonale. Scopul acestei cărți este de a te ajuta să îți faci mai mulți prieteni, să îi faci și pe ceilalți să gândească ca tine, să eviți disputele și să te faci plăcut.

Mai jos sunt 20 din cele mai influente citate ale lui Dale Carnegie din cartea sa, care poate ajuta oamenii de toate vârstele să aibă succes și să descopere fericirea.

1. „Nu te teme de dușmanii care te atacă. Teme-te de prietenii care te lingușesc.”
2. „Acordați mai puțină atenție la ceea ce spun oamenii. Priviți ce fac ei „- Dale Carnegie
3. „Am ajuns la concluzia că există o singură cale sub ceruri înalte pentru a obține tot ce este mai bun dintr-un argument – și anume de a-l evita”.
4. „Fericirea nu depinde de condițiile externe; este guvernată de atitudinea noastră mentală. ”
5. „În această lume, există doar o singură cale de a merita iubirea – să nu mai ceri și să începi să oferi iubire, fără să aștepți recunoștință.”
6. „Orice prost poate critica, condamnă sau aduce o acuzație – și marea majoritate a prostilor o fac. Dar este nevoie de caracter și autocontrol pentru a fi iertător și înțelegător.”
7. „Vorbește cu cineva despre el însuși și te va asculta ore întregi.”
8. „Critica este periculoasă, pentru că rănește o mândrie prețioasă a unei persoane, îi rănește simțul importanței și îi provoacă resentimente.”
9. „Toată lumea căută fericirea – și nu există decât o singură modalitate de a o găsi. Aceea de a-ți controla gândurile. Fericirea nu depinde de condițiile exterioare, ci de cele interioare.”
10. „ Cea mai sigură cale spre inima unui om – este de a vorbi cu el despre ceea ce apreciază cel mai mult.”
11. „Oboseala noastră nu este provocată adesea de muncă, ci de griji, frustrare și resentiment.”
12. „Cele mai multe lucruri importante din lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce când nu era deloc speranță”.
13. „Există întotdeauna trei discursuri, pentru fiecare dintre voi. Cel pe care l-ai practicat, pe cel pe care l-ai dat și pe cel pe care ți-l dai. ”
14. „Când soarta îți dă o lămâie, fa limonadă”.
15. „Nu vă temeți de cei care se cer, ci de cei care se eschivează”
16. „Pentru mai bine sau mai rău, trebuie să vă jucați propriul instrument în orchestra vieții”.
17. „Secretul nenorocirilor noastre este că avem prea mult timp pentru a reflecta dacă suntem fericiți sau nu.”
18. „Cel vinovat va învinui pe oricine, numai nu pe sine.”
19. „Expresia care o ai pe față – este mai importantă decât hainele pe care le porți.”
20. „Dacă vrei să schimbi oamenii începe cu tine, este mai util și mai sigur.”

loading...

Add comment