Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

6 Simptome ale unui infarct care apar doar la femei

Infarcturile sunt una dintre principalele cauze ale morții timpurii în lumea modernă. Din nefericire, această boală de obicei se strecoară pe oameni. Cu toate acestea, chiar înainte de tragedie, corpul nostru ne trimite semnale pe care pur și simplu nu ar trebui să le ignorăm. S-a dovedit că aceste simptome se manifestă diferit la bărbați și femei. Iată 6 semne pe care fiecare femeie trebuie să le știe să păstreze boala cât mai departe posibil de ea.

Dureri de spate, gât, maxilar și brațe.
Aceste semne pot fi confuze, deoarece un atac de cord este asociat în primul rând cu durere în piept sau în brațul stâng, nu în gât sau maxilar. Durerea poate fi progresivă, acută sau bruscă. Te poate trezi chiar în mijlocul nopții. Acesta este motivul pentru care ar trebui să consultați mai bine un medic de îndată ce observați orice simptome neobișnuite.

Dureri abdominale și senzație de greață.
Unele semnale ale unui atac de cord pot fi confundate cu semne de intoxicatie, gripa sau arsuri grave. Uneori femei suferă de o presiune în regiunea abdominală, care în descrierile lor este comparată cu „un elefan care stă pe stomac”.

Transpirații reci.
Transpirația rece este un alt simptom comun în rândul femeilor. Poate părea a fi oarecum legată de stres. Cu toate acestea, dacă nu ați avut simptome similare înainte, ar fi mai bine să vizitați un specialist.

Senzație de sufocare și amețeli.
Problemele de respirație, fără niciun motiv aparent, sunt tovarășii credincioși ai unui atac de cord, mai ales dacă merge împreună cu un alt simptom. Femeile care au supraviețuit au spus că au simțit că nu mai aveau aer.

Senzație de oboseală continuă.
Dacă chiar și după o odihnă lungă simțiți oboseală excesivă și nu puteți efectua acțiuni simple de exemplu, să mergeți la baie, acesta este un semnal alarmant și un motiv pentru a acorda atenție stării sistemului cardiovascular.

Presiune și durere în piept.
Dureri toracice, disconfort, arsură, senzație de presiune în piept – toate aceste simptome se manifestă indiferent de sex. Cu toate acestea, unele femei suferă de durere nu pe partea stângă a pieptului, ci în întreaga zonă. Dacă durerea sau presiunea nu dispar în câteva minute, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Aceste semne nu reprezintă o garanție a unui atac de cord timpuriu. Cu toate acestea, combinația acestora, precum și apariția frecventă a acelorași simptome, este deja un motiv suficient pentru consultarea specialiștilor. Asistența medicală în timp util poate salva vieți. Aveți grijă de dvs.!

loading...

Add comment