Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Câteva lucruri care ajută la eliminarea mucusul din gât și piept când sunteți răcit

Gâtul sau obstrucțiile nazale sunt cea mai frecventă cauză a tusei și a dificultăților de respirație. „Flegma” acumulată în plămâni contribuie la aceste probleme de sănătate. Deși această problemă nu pune viața în pericol, aceasta afectează calitatea vieții.

Ce este „flegma” defapt?

Este acea substanță lipicioasă care este secretată de membranele mucusului, iar rolul său este de a prinde praful și virușii.De cele mai multe ori ne protejează de frig și începem să tușim când mucusul este acumulat în gât și în piept. Acesta este adesea urmat de febră, tuse, corp slăbit, nas înfundat și dificultăți de respirație. Tuburile bronșice ar putea fi obstrucționate dacă nu eliminăm flegma din plămâni, crescând riscul unor probleme mai grave de sănătate.

Nu este nevoie să vă faceți griji totuși, deoarece există câteva remedii naturale care ajută la eliminarea flegmei din plămâni în mod natural. Iată în continuare câteva dintre acestea.

Miere și lămâie.


Această combinație puternică este extrem de eficientă în tratarea problemelor respiratorii, datorită proprietăților lor antifungice și antibacteriene. Lămâia este împachetată cu vitamina C, ceea ce îl face un luptător imunitar foarte bun. Mucusul este ușor de spart cu aciditatea lămâii.
Ca ingrediente avem 1 lingură de miere organică și 2 linguri de suc de lămâie. Se amestecă cele două ingrediente într-un castron și se consumă amestecul de trei ori pe zi.

Ghimbir.


Ghimbirul este, fără îndoială, cel mai puternic expectorant, antibacterian și antiviral. Are capacitatea de a ameliora congestia gâtului și a toracelui, de a trata problemele respiratorii și de a elimina flegma. Pentru a vă menține sănătatea generală, consumați ghimbir în mod regulat.
Avem nevoie de 1 cești de apă, 1 linguriță de piper, 1-2 rădăcini de ghimbir tăiate felii și 1 linguriță de miere.
Încălziți apa și adăugați porumbul și ghimbirul când începe să fiarbă. Acoperiți vasul la fierbere timp de câteva minute. Se scoate din căldură și se lasă să se răcească. Când se răcește, amestecați mierea. Beți 2-3 cești de ceai zilnic.

Curcuma sau turmericul.


Turmeric conține curcuma, un ingredient cu proprietăți antibacteriene și antiseptice puternice. Rădăcina de curcumă este extrem de eficientă în eliminarea bacteriilor care cauzează mucus și a flegmului.
Avem nevoie de 1 pahar de apă caldă, 1/2 linguriță de sare, 1 linguriță de turmeric.Se amestecă toate ingredientele și se face gargară de câteva ori pe zi, timp de câteva minute. Această metodă simplă va elimina flegma în cel mai scurt timp și va trata orice infecție respiratorie prezentă.

Inhalarea prin aburi.


Inhalarea prin aburi este una dintre cele mai eficiente metode de eliminare a mucusului și de prevenire a congestiei toracice. Tot ce ai nevoie este puțină apă și câteva ierburi uscate, cum ar fi cimbru, rozmarin uscat sau mușetel.Se prepară la fel ca un ceai. Acoperiți capul apoi cu un prosop și inhalați aburul care iese din amestec.

loading...

Add comment