Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
otet-de-urzici

Adun urzici primăvara și torn oțet peste – am uitat ce sunt căderea părului, durerile de stomac și kilogramele în plus.

Oțetul de urzică este o alegere excelentă pentru fiecare dintre noi, deoarece au un efect detoxifiant asupra ficatului, în timp ce profilul nutritiv ajută la hrănirea și refacerea țesuturilor noastre. Urzicile sunt bogate în fier, calciu și potasiu, oferind în același timp o sursă bună de vitamine B, vitaminele A, C, D și K.

Cum se prepară oțetul de urzică?
Avem nevoie de 500ml oțet de mere natural și 6 pumni de urzici proaspete.Punem urzicile spălate într-un borcan de sticlă și turnăm peste oțetul de mere pentru a umple borcanul, asigurându-vă că toate urzicile sunt acoperite cu câțiva centimetri.Acoperiți borcanul cu capac.Lăsați să stea într-un loc răcoros și întunecat timp de 3-6 săptămâni și agitați ocazional.

Urzica este plină de nutrienți și minerale și are proprietăți antiinflamatorii, antialergenice, adaptogene. Urzicile ne fac puternici! Oțetul are, de asemenea, numeroase proprietăți de îmbunătățire a sănătății și poate ajuta la pierderea în greutate și ajuta digestia.În plus, urzica are proprietăți antialergice și are un efect puternic detoxifiant asupra organismului datorită proprietăților sale ușoare diuretice și de purificare a sângelui.

Frunzele de urzică sunt bogate în mulți nutrienți și sunt un ingredient grozav de adăugat la îngrijirea părului. Urzica poate ajuta la căderea părului, întărește părul, ajută la combaterea mătreții și crește strălucirea sănătoasă a părului.De fapt, urzica este unul dintre cele mai vechi remedii înregistrate folosite pentru tratarea și prevenirea căderii părului. Acest lucru se datorează în primul rând cantității mari de sulf și silice din urzică, care îmbunătățesc sănătatea părului prin întărirea firului de păr. Utilizarea regulată a șamponului cu urzică poate promova re-creșterea părului și poate reduce căderea părului.

Natura antioxidantă și antiinflamatoare a ceaiului de urzică îl face excelent pentru tratarea problemelor digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil, diareea, constipația și alte probleme legate de stomac.Dar și otetul de urzică ajută foare mult. O lingură în fiecare dimineață cu puțină apă susține digestia și poate reduce durerile de stomac.

Atenție! Evitați dacă sunteți însărcinată sau alăptați, deoarece nu există suficiente informații despre siguranța acestuia. Utilizați cu prudență dacă sunteți în vârstă din cauza potențialului de a cauza tensiune arterială scăzută. Și folosiți urzica cu prudență dacă aveți diabet, din cauza potențialului că poate scădea sau crește nivelul zahărului din sânge.În concluzie, înainte de a consuma oțet de urzică, cel mai bine este să cereți părerea medicului dvs.

loading...

Add comment