Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
soc

Socul și proprietățile lui ascunse pentru sănătate.Este comoara din grădina bunicilor.

Cu toții am văzut la viața noastră cel puțin o singură dată soc.Florile de soc ascund câteva proprietăți pe care mulți dintre noi nu le cunosc.Ele sunt pline de antioxidanți și vitamine care vă pot stimula sistemul imunitar. Ele ar putea ajuta la îmblânzirea inflamației, la reducerea stresului și la protejarea inimii. Unii experți recomandă fructele de soc pentru a ajuta la prevenirea și ameliorarea simptomelor răcelii și gripei.

Socul este o plantă medicinală folosită din bătrâni pentru tratarea bolilor Florile de soc înfloresc doar pentru o perioadă scurtă, așa că fii atent la ele la sfârșitul primăverii,începutul verii.Când culegeți flori de soc, încercați să le culegeți dimineața când sunt la cea mai mare potență, de asemenea, odată culese, puneți-le pe hârtie într-un loc cald și uscat pentru a se usca.Florilor de soc le plac zonele mai răcoroase.

Un beneficiu cheie pentru sănătatea florilor de soc este că sunt excelente pentru susținerea sinusurilor sănătoase.Sunt utile în sezonul alergiilor. De asemenea, ajută la desfundarea sinusurilor, fiind foarte util pentru cei care sunt predispuși la sinuzită cronică.Ca infuzie rece poate ajuta la susținerea căilor de detoxifiere și, în special, ajută la constipație.Datorită gamei sale largi de beneficii pentru sănătate, florile de soc au fost folosite în mod tradițional pentru a ajuta la gestionarea febrei. Se găsesc adesea în amestecurile de ceai care susțin un sistem imunitar sănătos alături de mentă și cimbru.

Infuziile de flori de soc au fost folosite în mod tradițional pentru a susține și ochii obosiți, mâncărimi și iritați. Puteți înmuia niște dischete de bumbac într-o infuzie de floare de soc și le puteți pune pe ochi pentru a ajuta la calmarea lor sau pentru a reduce iritația.

Cum pot fi preparate florile de soc.
Pentru a face 1 cană de ceai puternic de soc, veți avea nevoie de 1 lingură de flori de soc uscate și 1 cană de apă.Infuzați florile de soc uscate în cana de apă clocotită timp de cel puțin 10 minute sau faceți decoct.În loc să înmuiați în apă fiartă, lăsați să fiarbă timp de 20 de minute, strecurați materialul uscat și ceaiul este gata.

O alăt metodă prin care este consumat socul, este socata.Se aleg florile de soc și se pun într-o oală sau un bol mare.Se taie în felii 3 lămâi.Așezați-le deasupra florilor de soc.Se toarnă apoi 500 de grame de zahăr topit și răcit.Se lasa putin sa se raceasca si se da la frigider pentru 3-4 zile. Se amestecă din când în când amestecul.Cand sucul este gata se toarna printr-o strecuratoare.Se curata cateva sticle cu apa clocotita si se toarna sucul concentrat în sticle si se da la frigider.

loading...

Add comment