Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Simptomele deficitului de magneziu în organism.

Magneziul este un mineral esențial pentru corpul uman și are o serie de funcții importante. Acesta este implicat în peste 300 de procese biochimice diferite în organism. Din nefericire, in zilele noastre deficienta de magneziu constituie una dintre cele mai mari carente din organism.Puteți obține o mare parte din magneziul de care aveți nevoie mâncând pâine din cereale integrale, produse lactate, fructe și băuturi. Doar o treime din magneziul consumat cu alimente este absorbit, în timp ce cea mai mare parte este excretată în urină și sudoare. Prin urmare, este recomandat să consumați de trei ori mai mult magneziu pe zi decât are nevoie organismul.

Exista câteva semne majore care pot indica lipsa de magneziu:
1.Dureri de cap si migrene cronice.
S-a demonstrat ca adesea migrenele cronice sunt asociate cu nivelurile reduse de magneziu in organism. Avand in vedere importanta majora a magneziului in ceea ce priveste functionarea adecvata a functiei neuronale, acest lucru are intradevar sens. Magneziul joaca un rol cheie, important in ceea ce priveste reglarea producerii de neurotransmitatori care poate sa influenteze migrenele.Suplimentarea cu magneziu, administrat in mod regulat a aratat ca poate scadea atat frecventa, cat si intensitatea migrenelor.

2.Constipatia si sindromul colonului iritabil.
Constipatia este o problema digestiva destul de frecventa. Aportul adecvat de magneziu, de fapt inmoaie scaunele prin acumularea apei in intestine, sustinand eliminarea sanatoasa. Daca scaunele devin prea tari, acestea se misca mai incet prin colon si incep sa constituie o problema. De aceea se recomanda suplimentarea cu magneziu cand apare aceasta problema.

3.Senzația de oboseală.
Magneziul este direct implicat in producerea de energie. Dupa cum am mentionat mai inainte, mitocondriile din celulele noastre se bazeaza foarte mult pe mangneziu pentru producerea de energie. Functia mitocondriala determina in primul rand nivelul de energie. In plus, magneziul sustine glandele suprarenale, care de asemenea joaca un rol important in producerea de energie.

4.Insomnia.
Insomnia este una dintre cele mai frecvente conditii asupra carora se pot vedea o multime de ameliorari inca de la inceputul suplimentarii cu magneziu. Acest lucru se datoreaza faptului ca magneziul este direct implicat in producerea de GABA-un neurotransmitator inhibitor. Aceasta este o substanta chimica ce induce relaxarea.

5.Spasme musculare si crampe.
Deoarece magneziul este atat de important pentru functia corecta a activitatii neuronale, nu este deloc surprinzator faptul ca acesta joaca un rol vital in contractia musculara. Cand magneziul este epuizat, contractiile musculare pot deveni slabe si necoordonate, ducand la spasme involuntare si crampe dureroase.Acesta este de fapt unul dintre cele mai frecvente semne timpurii ale deficientei de magneziu.

Este important să mențineți un nivel adecvat de magneziu în corp pentru a susține aceste funcții esențiale. Deficitul de magneziu poate duce la diferite probleme de sănătate, iar excesul de magneziu poate fi, de asemenea, problematic. Dacă sunteți preocupat de nivelul de magneziu din corpul dumneavoastră, consultați un medic sau un specialist în nutriție pentru a discuta despre opțiunile de evaluare și suplimentare.

loading...

Add comment