Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Arădenii produc cel mai modern şi economic tramvai din lume

Orașul Arad produce cel mai modern și economic tramvai din lume.Acesta are o lungime de 27 metri lungime și va circula pe străzile noastre cu o viteză de 70 km la oră. Este dotat cu o zonă destinată persoanelor cu dizabilități, are podeaua coborâtă şi aduce mult confort călătorilor față de cele existente până în prezent. Din punct de vedere energetic, este cel mai economic tramvai din lume. Astfel, orașul Arad s-a făcut din nou remarcat în istorie și se înscrie pe harta mondială a fabricațiilor de tramvaie cu acest tramvai ultra modern. În Arad s-au mai produs avioane și vagoane de călători sau marfă.

Cunoscut sub denumirea de „Imperio”, constructorii spun că va fi tramvaiul cu cel mai redus consum de energie la nivel mondial, conform unui calcul făcut. Trebuie să ne simțim mândri că s-a făcut avea așa ceva la noi în țară. Modelul „Imperio” este produs de Astra Vagoane Călători SA şi Siemens. În funcţie de numărul de module, „Imperio” poate transporta 168 sau 240 călători.Preţul este bun, spun specialiştii: 1,7 milioane de euro, cu 30 la sută mai ieftin decât tramvaiele fabricate pe piaţa mondială. Durata minimă de funcționare a lui va fi de 30 de ani.

Orașul Arad s-a făcut remarcat cu acest model superb de tramvai. Cu ocazia Zilelor Aradului, arădenii au putut să-l admire și să intre în el. Acest tramvai este un motiv de mândrie pentru arădeni, deoarece sunt singurii care produc astfel de tramvaie. Primăria Aradului intenţionează să fie printre primii clienţi ai noului tramvai, iar dacă reușește să obțină o finanțare de la Banca Eupeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, va avea mult mai multe tramvaie „Imperio”. Noi trebuie să avem grijă, ca și cetățeni de aceste bunuri comune, deoarece așa cum avem grijă de ele, așa le folosim de acum încolo. Nu trebuie să ne batem joc de ele.

loading...

Add comment