Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 modalități naturale cum să scazi tensiunea arterială în decurs de 10 minute

Dacă aveți dureri de cap severe, stări de oboseală, bătăi neregulate ale inimii și dureri în piept, probabil că suferiți de hipertensiune arterială.Această afecțiune poate fi cauzată de stres, lipsa de somn, obezitate sau alte afecțiuni subiacente și, uneori, chiar și oamenii sănătoși suferă de aceasta. Din fericire, există câteva tehnici simple care vă pot ajuta să vă relaxați vasele de sânge și mușchii pentru a vă menține tensiunea arterială sub control. Vom prezenta în continuare 8 modalități eficiente de reducere rapidă a tensiunii arteriale fără a utiliza medicamente.

1. Masați urechile și gâtul.


Există 3 puncte pe cap și pe gât care vă pot ajuta să scădeți tensiunea arterială în câteva minute.Găsiți primul punct în spatele urechii și trageți o linie dreaptă imaginară în jos spre centrul claviculei unde veți găsi al doilea punct . Folosind degetele, masați ușor gâtul cu mișcări ușoare în sus și în jos pe această linie. Repetați de 10 ori pe ambele părți ale gâtului.Al treilea punct se află pe fața dvs. la înălțimea urechii de aproximativ 1/2 cm de ureche. Masați-l pe fiecare parte cu vârful degetelor timp de un minut într-o mișcare circulară în sens invers acelor de ceasornic.Masajul acestor zone va ușura tensiunea din mușchii gâtului și va restabili fluxul sanguin adecvat în creier.

2. Încercați presopunctura.


Aceasta este una dintre cele mai eficiente tehnici pentru tratamentul hipertensiunii arteriale . Puteți găsi aceste puncte chiar la baza craniului, în depresiunea de pe ambele părți ale coloanei vertebrale. Activați ambele simultan, aplicând o presiune constantă, dar ușoară, asupra lor cu degetele. Într-un minut sau 2, veți simți că durerea de cap se va diminua.

3. Practicați respirația pe nara stângă.


Respirația abdominală profundă a nării vă va ajuta să controlați nivelul tensiunii arteriale prin relaxarea vaselor de sânge și reducerea hormonilor de stres .Așezați-vă pe podea sau pe un scaun într-o poziție confortabilă, cu spatele drept.Astupați nara dreaptă cu degetul mare drept.Respirați profund prin nara stângă, țineți-vă respirația câteva secunde, apoi expirați.Respirați încet și adânc numai prin nara stângă timp de 3-5 minute.

4. Ascultați muzica clasică.


Se pare că ascultând muzica relaxantă,vă poate ajuta să scăpați nivelul tensiunii arteriale, mai ales dacă îl combinați cu exerciții de respirație sau meditație.Acest lucru se întâmplă deoarece acest tip de muzică produce un efect calmant asupra corpului dumneavoastră și reduce hormonul de stres, cortizolul.Cercetătorii consideră că muzica care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale are, de obicei, foarte puține schimbări în volum sau ritm, nu are versuri și are părți care se repetă la anumite intervale.

5. Beți un pahar de apă.


În unele cazuri, tensiunea arterială crescută poate fi cauzată de deshidratare . Când sunteți deshidratat, volumul de sânge din organism scade și rezistența dumneavoastră periferică, dimpotrivă, crește.Pentru a evita această condiție, de fiecare dată când începeți să simțiți simptomele hipertensiunii arteriale, încercați să beți un pahar sau 2 de apă pură. Acest lucru vă va ajuta să restaurați un volum adecvat de sânge în corpul dumneavoastră și să reduceți tensiunea arterială.

6. Relaxați-vă corpul.


Relaxarea corpului poate ajuta la reducerea ritmului cardiac și la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale. Doar așezați-vă pe spate, închideți-vă ochii și încercați să vă relaxați fiecare mușchi al corpului.Rămâneți în această poziție pentru aproximativ 10-15 minute și ar trebui să vă simțiți mult mai bine la sfârșit.Pe lângă revenirea la normal a tensiunii arteriale, va contribui, de asemenea, la echilibrarea sistemului nervos.

7. Relaxați-vă picioarele în apă fierbinte.


Înmuierea picioarelor în apă foarte caldă, dar tolerabilă vă poate ajuta să vă mențineți capul și gâtul răcoroși și să împiedicați sângele să se grabească la creier . Luați pur și simplu un vas și umpleți-l cu apă fierbinte. Apoi, așezați-vă pe un scaun și puneți picioarele în apă timp de 10-15 minute. Sângele din capul tău se va mișca în picioare și tensiunea arterială va reveni încet la normal.

8. Exerciții izometrice.


Manipularea exercițiilor izometrice sau contractarea și eliberarea mușchilor mâinii atunci când strângeți o bilă de stres vă poate ajuta să vă îmbunătățiți flexibilitatea vaselor de sânge și capacitatea acestora de a vă relaxa . Efectuați exercițiul timp de aproximativ 12-15 minute de 3 ori pe săptămână. După o lună, nivelul tensiunii arteriale ar trebui să scadă cu 10%.

loading...

Add comment