Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O rețetă de reținut, cu frunze de dafin, lapte și miere pentru tuse și plămâni plini de flegmă

Tusea persistentă și plămânii congestionați pot fi neplăceri comune în timpul sezonului rece. Frunzele de dafin, laptele și mierea, folosite într-o anumită combinație, au fost considerate în multe culturi ca un remediu tradițional pentru aceste probleme respiratorii. Iată rețeta și modul de preparare:

Ingrediente:
6-8 frunze de dafin
1 cană de lapte (preferabil integral)
1 linguriță de miere (opțional, pentru îndulcire)

Mod de preparare:
Curăță și spală bine frunzele de dafin. Pune-le într-o cratiță sau într-un vas și adaugă cana de lapte.
Pune cratița pe foc și adu amestecul la fierbere. După ce a fiert, redu focul și lasă-l să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 10-15 minute, astfel încât laptele să se încălzească bine și să se amestece cu aroma frunzelor de dafin.După ce a fiert amestecul, lasă-l să se răcească puțin. Adaugă mierea pentru îndulcire, dacă dorești.Strecoară lichidul pentru a îndepărta frunzele de dafin și servește lichidul cald într-o ceașcă sau pahar.

Cum să consumi:
Bea acest amestec de două ori pe zi, dimineața și seara, preferabil pe stomacul gol sau înainte de culcare, pentru a obține beneficiile maxime.

Pentru orice problemă respiratorie serioasă sau persistentă, este esențial să consulți un medic sau un specialist în sănătate pentru un tratament adecvat.
Această rețetă tradițională a fost folosită în diverse culturi pentru a ajuta la ameliorarea tusei și pentru a reduce flegma. Cu toate acestea, este important să ai în vedere că nu există dovezi științifice solide care să susțină eficacitatea acestei rețete și că este esențial să consulți un profesionist înainte de a începe orice tratament pentru afecțiuni respiratorii.

loading...

Add comment