Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 moduri eficiente de a scăpa de durerile de spate

Potrivit statisticilor,tot mai mulți oameni stau pe scaun cu ochii în calculator sau aplecați la telefon. Nu este surprinzător faptul că această dependență digitală duce destul de des la anumite consecințe grave, constanta privire în jos a dispozitivului dvs. pune presiune suplimentară pe partea din față și din spate a gâtului.Vom prezenta în continuare cele mai ușoare modalități de a ameliora durerea gâtului și de a vă îmbunătăți postura chiar la dvs. acasă.

1. Masajul cu minge de tenis.


Luați o minge de tenis și începeți să masați baza craniului cu ea în diferite moduri.Dacă simțiți o zonă mai dificil de masat, adăugați presiune pe ea timp de aproximativ 20-30 de secunde, apoi eliberați și continuați masajul. Acest exercițiu vă va ajuta să vă restabiliți mobilitatea gâtului, distrugând etanșeitatea și rigiditatea muschilor.

2. Atingeți-vă gleznele cu mâinile.


Puneți-vă pe burtă, cu bărbia pe podea și cu brațele așezate în lateral. Îndoiți genunchii astfel încât tocurile să ajungă la fese.Luați-vă gleznele cu ambele mâini.
Ridicați picioarele spre tavan și coapsele departe de podea. Trageți trunchiul superior și capul de pe podea în același timp.
Țineți poziția timp de 10 secunde. Coborâți încet corpul pe podea la o expirare.Acest exercițiu vă va ajuta să fixați umerii rotunzi prin deschiderea lor din față și întărirea muschilor spatelui.

3. Poziția cămilei.


Așezați-vă pe podea în genunchi, plasați genunchii în lățime de șold și coapsele perpendiculare pe pământ.Puneți mâinile pe spatele bazinului cu palmele pe vârfurile feselor.Scoateți ușor bazinul înainte și înclinați-vă trunchiul superior înapoi.Luați-vă picioarele cu ambele mâini. Dacă nu este posibil, întoarceți degetele de la picioare pentru a vă ridica călcâiele, astfel încât să le puteți ține cu mâinile.Coborâți capul înapoi și țineți poziția timp de aproximativ 30-60 de secunde, apoi reveniți la poziția inițială.Vă va ajuta să vă ușurați rigiditatea muschilor gâtului și să creșteți mobilitatea în această zonă.

4. Poziția cobrei.


Așezați-vă pe burtă, întindeți-vă picioarele înapoi și puneți vârfurile picioarelor pe podea.Puneți mâinile pe podea chiar sub umerii dvs. Inspirați și începeți să ridicați pieptul de pe podea, îndreptându-vă brațele. Apoi îndoiți coloana vertebrală coborând încet capul înapoi până când simțiți o întindere. Țineți poziția timp de aproximativ 15-30 de secunde, apoi reveniți la podea cu o expirație.

5. Exercițiul pentru bărbie.


Stați în poziție verticală și puneți degetele pe bărbie.
Ținând ochii la orizont, împingeți ușor bărbia înapoi spre gât până când simțiți o întindere la baza capului.Țineți poziția timp de 5 secunde, apoi aduceți bărbia înainte și înapoi. Repetați de 10 ori.Exercițiul fizic al bărbiei vă va ajuta să aliniați capul direct peste trunchi, să eliberați compresia în coloana vertebrală și să reduceți etanșeitatea muschilor gâtului.

6. Extensia colțului.


Faceți acest exercițiul într-un colț al camerei. Stați împreună cu picioarele la aproximativ 2 picioare distanță de pereți.
Puneți ambele antebrațe pe pereții din fața dvs. Țineți coatele puțin sub înălțimea umerilor.
Înclinați-vă spre colț până când vă simțiți o întindere în piept și umerii dvs.Țineți poziția timp de 30-60 de secunde, apoi reveniți la poziția inițială.Extensia colțului vă va ajuta să vă întăriți mușchii gâtului și să contracarați durerea și disconfortul din această zonă.

7. Întinderi ale gâtului.


Pentru a efectua o întindere a gâtului din față , îndoiți ușor bărbia până la piept și mențineți poziția timp de 15 secunde. Apoi ridicați capul înapoi în poziția de plecare. După aceasta, îndoiți capul înapoi și țineți poziția timp de 15 secunde. Repetați exercițiul de 10 ori din ambele poziții. Pentru a face o întindere laterală a gâtului , înclinați-vă capul direct spre stânga, tragând urechea stângă spre umărul stâng. Țineți poziția timp de 30 de secunde, apoi reveniți la poziția inițială și repetați întinderea cu cealaltă parte. Faceți o sumă totală de 10 repetări. Extensiile vă vor ajuta să restabiliți alinierea corectă, precum și să preveniți apăsarea musculară și durerea la nivelul gâtului.

loading...

Add comment