Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Știința a demonstrat că persoanele care se întâlnesc mai des cu prietenii sunt mai sănătoase din punct de vedere fizic și psihic

Este greu să-ți găsești un prieten, dar chiar mai greu să-l păstrezi pe tot parcursul vieții tale. Potrivit statisticilor , întâlnim în jur de 400 de prieteni în viața noastră, dar numai 33 dintre ei rămân cu noi odată cu trecerea timpului.Și toți acești oameni sunt importanți pentru noi, nu numai să le spunem știri sau să discutăm cele mai recente filme, ci să petrecem seara.Aceștia afectează într-un mod favorabil sănătatea noastră și a petrece timpul cu ei are un efect mult mai mare pentru organismul nostru.

În continuare vom vorbi despre beneficiile pentru sănătate pe care le au ieșirile cu prietenii. Puteți să le studiați cu atenție și să le împărtășiți cu prietenii dvs. Și credeți-ne, după ce ați citit acest lucru, veți dori să vă întâlniți mai des cu aceștia.

Prietenii vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de a vă pune în locul altcuiva . Devii mai empatic și poți înțelege mai bine și alți oameni. Și asta ne face să fim oameni. În același timp, simpatia vă ajută să simțiți emoții mai puțin negative, lucru bun pentru starea dvs. psihologică.S-ar putea să fiți surprinși, dar prietenii vă influențează să evaluați vizual lucrurile . Sau, mai degrabă, prietenii vă pot ajuta să vedeți lucruri perturbatoare și provocatoare ca fiind mai puțin amenințătoare. Potrivit unui studiu , oamenii care se aflau la baza unui deal abrupt cu prietenii au apreciat dealul ca fiind mai puțin abrupți în comparație cu cei care erau singuri.

Conexiunile sociale au un efect pozitiv asupra sănătății voastre fizice . Un studiu a constatat că indicele de masă corporală, tensiunea arterială și alți indicatori au fost mai slabi la persoanele care au experimentat singurătatea. Riscul a fost mai mic în rândul persoanelor care au avut o viață socială activă.
De asemenea, prietenii și relațiile sociale puternice scad riscul de deces prematur . Prietenii ajută la reducerea stresului și la ușurarea supraviețuirii timpurilor întunecate . Izolarea și singurătatea afectează în mod negativ sănătatea ta și duc la stres sever. Stresul constant care vă însoțește din cauza lipsei de persoane apropiate poate duce la deteriorarea corpului dumneavoastră și la provocarea bolii.

Prietenii vă ajută să evitați demența . Potrivit unui studiu , persoanele în vârstă care se simt singure au un risc mai mare de a dezvolta această boală. Funcțiile cognitive se pot agrava atunci când nu există relații sociale. Și prietenii vă ajută să vă dezvoltați, să vă inspirați să rămâneți interesați de lucruri noi, iar comunicarea dintre dvs. vă poate ajuta creierul să rămână ascuțit.

Este important să păstrați legătura cu prietenii și să vă petreceți cu ei cât mai des posibil . Deci renunțați la toate scuzele, clarificați calendarul și petreceți cu prietenii dragi. Creați amintiri noi, împărtășiți bucurie și consolidați conexiunea. Și veți vedea că sănătatea dumneavoastră începe să se îmbunătățească.

loading...

Add comment